Stort intresse för nya Dockporten i Malmö

En ny stadsdel är snart färdig i Malmö. Just nu säljs lägenheterna på den sista tomten i Dockan, med utsikt över sundet och småbåtshamnen.
– Intresset har varit jättestort sedan säljstarten i höstas, säger Veena Andersson, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna Landgren som förmedlar bostäderna i Brf Dockporten.

Illustration av Brf Dockporten.

Längst ut i Dockans Marina, precis vid Öresunds glittrande vatten, ligger Brf Dockporten. Det är den sista tomten som bebyggs i det populära bostadsområdet i Malmö. Veena Andersson, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna Landgren, pekar på läget som en av orsakerna till det stora intresset för Dockporten.

– Vi har redan sålt två tredjedelar av projektets 98 lägenheter, det är snabbt i jämförelse med andra nyproduktionsprojekt i regionen. Vi tror framförallt att detta beror på tomtens läge, att det är den sista tomten längst ut på kajen i marinan som nu bebyggs, säger hon.

Anmäl ditt intresse för Dockporten här.

Flera faktorer skapar popularitet

Hon menar också att den gemensamma bastun på taket och lägenheternas kvalitet är viktiga faktorer för människors vilja att bo i Dockporten. Det har varit stort fokus på inredningen i lägenheterna, som är tydligt skandinavisk och präglad av det havsnära läget. Många av lägenheterna har också stora terrasser, balkonger eller uteplatser. Veena Andersson menar att det är faktorer som tilltalar de målmedvetna människor som vill bo i Dockan.

Dockan är ett tidigare varvsområde som satte Skåne och Malmö på den marina kartan. Idag har området genomgått en gedigen förvandling och blivit ett av Malmös mest eftertraktade områden.

– Dockan som stadsdel är mycket populär och eftertraktad med sitt havsnära läge, exklusiva atmosfär, marinan samtidigt som det är nära till city, säger hon.

Illustration av Brf Dockporten.

Fakta: Detta är Dockporten

I Dockporten byggs det från ettor till femmor, totalt handlar det om 98 bostadsrätter fördelade på sex våningar. Dockporten är en Svanenmärkt fastighet, det innebär att byggnaden har låg energiförbrukning och uppfyller flera hårt ställda miljökrav.

Läs mer om Dockporten här.

Veena Andersson, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna Landgren som förmedlar bostäderna i Brf Dockporten. Klicka här för att läsa mer om SkandiaMäklarna Landgren.