Nya Kaj 306 blir ett kännemärke i Malmö city

Att bo mitt i stan innebär ett aktivt liv med stadens puls precis utanför dörren. Nya kvarteret Kaj 306 i Malmö är byggt med det öppna havet på ena sidan och city på den andra.
– Det är lite av Malmös variant av New Yorks ”Meatpacking district”, säger Håkan Wendner, Sälj och Marknadschef på Skanska Nya Hem, som bygger Kaj 306.

Illustration som visar hur Kaj 306 kommer att se ut när det är färdigbyggt.

Bara ett stenkast från Centralstation och Malmö City byggs ett av Malmös mest spännande kvarter, Kaj 306. Visionen med kvarteret är att dels bygga vidare på den gedigna hamntradition området har, men också bygga bostäder som andas storstad och allt vad det innebär.

– Det innebär ett enkelt liv där du har gångavstånd till nästan allt. Du kan själv bestämma om du ska på en konsert på Malmö Live, ta ett glas vin på Enoteca eller en lunch på Saluhallen. Allt finns nära, säger Håkan Wendner.

Gå på visning av Kaj 306. Klicka här.

Illustration som visar interiören samt utsikten från en av lägenheterna i Kaj 306.

Likheter med London och New York

Området där Kaj 306 byggs har blivit ett av Malmös mest trendiga. Välkända Lilla Torg är en kort promenad bort, på ännu närmare avstånd finns bland annat nya Malmö Saluhall som dagligen lockar ett stort antal Malmöbor.

Håkan Wendner jämför det före detta hamnområdet i Malmö med välkända Docklands i London, ett område längs Themsen som tidigare var ett stort hamnområde men som i dag består av trendiga restauranger och skyskrapor. Han drar också paralleller till New Yorks Meatpacking District, de före detta köttkvarteren som idag har omvandlats till ett modernt bostadsområde.  

– Det är ett område som tidigare varit ruffigt och i dag blivit ”high class”. Med Kaj 306 öppnar vi upp direktkontakten med vattnet, mitt inne i Malmö, säger Håkan Wendner.

Kaj 306 kommer att bli ett kännemärke för området med sitt rödbruna tegel och synliga balkar. Lägenheterna kommer att vara ettor till femmor om 31 till 165 kvadratmeter. De flesta lägenheterna har rymliga balkonger eller terrasser.

Håkan Wendner pekar också på faktumet att Kaj 306 kommer vara Svanenmärkt, vilket innebär att fastigheter lever upp till ett stort antal krav på klimatkriterier.

– Då kan du lite stolt säga att du varit snäll mot miljön i och med att du bor i ett miljömärkt hus, säger han.

Läs mer om Kaj 306 här.

Kaj 306 kommer att bli ett kännemärke i Malmö med sin urbana arkitektur.