Banken som ger lika ränta till alla, oavsett vem

Ett bolån ska vara okomplicerat, menar Lisa Berzelius, bolånespecialist på Collector Bank. Därför har Collector Bank samma ränta – för alla.
– Det spelar alltså ingen roll hur mycket eller lite pengar du har på banken eller vad du tjänar. Beviljar vi ett bolån så får alla en och samma ränta, säger hon.

Om du har för hög ränta på ditt bolån riskerar du att betala tusentals kronor varje år till banken, helt i onödan. För många är det obekvämt och svårt att förhandla om räntan med banken vilket leder till att många svenskar för höga bolånekostnader.

För att göra processen enkel för bolånetagare har Collector Bank samma ränta för alla. I grunden så är det en tremånadersrörlig ränta som kan gå både upp och ner över tid.

Vill du veta mer om Collector Banks bolån? Klicka här.

Hur märks det för varje låntagare?
Vi har märkt att många tycker att det här med ränta både är svårt och jobbigt. Man ska förhandla om den och när man sedan gjort det så måste man hålla koll på att rabatten inte försvinner och räntan höjs igen. Vi på Collector Bank tycker att man ska slippa behöva tänka på det, alla får samma , säger Lisa Berzelius, bolånespecialist hos Collector Bank.

Collector Bank har en något högre ränta, en ränta som ligger ungefär på samma nivå som storbankernas snitträntor på 2,49 procent. Orsaken till detta är att den flexibilitet Collector Bank har i sina lån innebär en något större risk för långivaren. Det innebär inte att Collector Bank sänker sina krav på kunder utan det är viktigt att kunderna har bra koll på sin ekonomi och är utan betalningsanmärkningar.

Ni talar om fast ränta utifrån ett jämlikhetsperspektiv, förklara mer om vad det innebär?
Precis, det handlar om att vi inte lägger någon värdering i om du tagit mycket lån tidigare i livet, hur mycket eller lite pengar du har på banken eller vad du tjänar. Vi tittar på om du kan få ett bolån här och nu, och om du kan det får du samma ränta som alla andra, oavsett vem du är.

Lisa Berzelius förklarar vidare att jämlikhet i samhället går att applicera på bostadsmarknaden, till exempel att alla ska ha möjligheten att ha någonstans att bo. Lika ränta för alla bygger en jämlik grund för att kunna köpa en bostad, oavsett vem låntagaren är och var personen kommer från.

Läs mer om Collector Banks bolån här.

Advertisement