Ekerö växer med nya Sjöstadsorangeriet

Nya Sjöstadsorangeriet på Ekerö kommer att smälta samman med öns unika karaktär. Bostadsprojektet kommer att andas den natur det omges av, men utan att tumma på närheten till centrala Stockholm.
– Så gott som alla hos oss arbetar och lever på Ekerö, vi brinner för området, säger Maria S Borowiec, marknadscef på bostadsutvecklaren Nordblick Homes som bygger Sjöstadsorangeriet.

Foto: Nordblick Homes

Brf Sjöstadsorangeriet kommer att byggas på östra Ekerö, precis vid färjeläget som gör det enkelt att ta sig till E4:an. Utöver Sjöstadsorangeriet kommer även fler fastigheterna byggas.

Vill du veta mer om Sjöstadsorangeriet? Klicka här.

Det är ett steg i att bygga ut Ekerö och skapa fler boendemöjligheter i ett av Stockholms mest unika naturområden. Det finns vackra promenad- och löpstråk och möjlighet för vacker skridskoåkning och skidåkning på vintern.

– Sjöstadsorangeriets detaljer är i harmoni med den närliggande skogen och självklart vattnet. Vi ska själva flytta kontoret till en av fastigheterna som kommer att byggas, så mycket tycker vi om området, säger Maria S Borowiec, marknadschef på bostadsutvecklaren Nordblick.

Sjöstadsorangeriet kommer bestå av två bostadshus som knyts samman med ett orangeri. I husen ryms sammanlagt trettio lägenheter i storlekarna – från 1 till 5 rum och kök. En unik detalj med projektet är att varje lägenhet kommer att ha ett eget orangeri.

Foto: Nordblick Homes

Utgår från grundläggande idé

Nordblick Homes, bostadsutvecklaren bakom Sjöstadsorangeriet, utgår från en idé när de bygger; att skapa rum där de själva trivs. Det innebär höga krav på allt från första ritningen till färdiga byggnader. Sjöstadsorangeriet kommer att ligga i ett område där det kommer att byggas mataffär, båtklubb, små butiker och restarunger. Allt för ett levande område där de boende ska trivas.

– I takt med att Stockholm växer och Ekerö utvecklas blir det allt viktigare att snabbt kunna ta sig till och från ön. Sjöstadsorangeriet har ett av Ekerös bästa lägen och ligger mindre än en halvtimme från centrala Stockholm, säger Maria S Borowiec.

Vill du veta mer om Sjöstadsorangeriet? Klicka här.

Fakta: Sjöstadsorangeriet

Pris: 1 995 000 kronor till 5 995 000 kronor

Avgift: 1 325 kronor till 5 169 kronor

Storlek: Cirka 30 – 117 kvadratmeter

Rum: 1 till 5 rum

Antal: 30

Adress: Mjölnarvägen

Inflyttning: Nov/dec 2020

Foto: Nordblick Homes