Nya bostadskonceptet byggs i Västerås

Gideonsbergskullen är det första bostadsprojektet i Västerås som går under bostadsutvecklaren JMs nya koncept ”Smarta kvadrat”. Det innebär att alla lägenheter är yteffektiva och prisvärda, utan att tumma på kvaliteten. Projektet lanseras redan i oktober i år.

Exempel på hur ett vardagsrum kan se ut i Gideonsbergskullen. Foto: JM.

Smarta kvadrat är ett nytt koncept där bostadsutvecklaren JM bygger bostäder där priserna pressats ner, bland annat genom en mer effektiv produktionsprocess. JM har märkt en efterfrågan på kvalitativa, något enklare boendealternativ för personer som vill lägga pengar på annat än boende. Till exempel om man gärna reser mycket eller vill ha pengar över till ett sommarställe eller någon hobby. Konceptet passar också personer som tar första steget från en hyresrätt till en bostadsrätt.

– Vi hoppas kunna tilltala en kundgrupp som ännu inte tagit sig in på bostadsmarknaden, säger Anna Tängerstad, projektledare på JM.

Vill du veta mer om Gideonsbergskullen? Klicka här.

På vilket sätt skiljer sig Gideonsbergskullen från ett ”vanligt” JM-projekt? 
– Smarta kvadrat är för den som vill ha ett funktionellt och prisvärt boende. Mycket funktion fast på mindre yta än i en vanlig JM-lägenhet. Smarta kvadrat är alternativet för den som tänker just smart, yteffektivt och prisvärt boende, säger Anna.

Lägenheterna i Gideonsbergskullens punkthus är fördelade på 8–10 våningar, alla lägenheter har också balkong eller uteplats. Som en del av Smarta kvadrat-konceptet byggs lägenheterna med stort fokus på hållbarhet i form av exempelvis rejäla golv som håller år efter år och olika effektiva förvaringsmöjligheter.

Gideonsbergskullen kommer att byggas strax utanför Västerås centrum. Dem röda pricken visar placeringen.

Nära till centrum

Projektet byggs i stadsdelen Gideonsberg i norra Västerås. Området är väletablerat och byggdes under 1940- och 50-tal, vilket innebär att daglig service som matbutiker, restauranger, skolor och förskolor redan finns på plats. Centrala Västerås är drygt 10 minuter bort med buss och naturen finns runt hörnet i form av Orrbo Hage där det till exempel går att ta en joggingtur.

Vad kan den som köper en bostad i Gideonsbergskullen förvänta sig? 
– En lägenhet som är smart planerad med öppet samband mellan kök och vardagsrum. Allt du behöver ingår men är i kompaktmodell. Det är ett miljövänligt boende med hög kvalitet där allting är nytt och fräscht, säger Anna Tängerstad.

Fakta: Gideonsbergskullen, Smarta kvadrat

Lägenheter: 67 lgh

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Hiss: Ja

Parkeringsplats: Finns att tillgå

Förråd: ja

Storlek: Tvåor, Treor samt ett fåtal femmor.

Läs mer om Gideonsbergskullen här.