Flytta in i färdiga nyproducerade bostäder i Uppsala

Många förknippar nyproducerade bostäder med långa inflyttningstider, ibland upp till flera år. Med Riksbyggens nya koncept Inflyttningsklart är det tvärtom, med inflytt omgående. 
– Inflyttningsklara lägenheter är nyproducerade, den som flyttar in, blir bostadens första boende, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

Att flytta in en helt nyproducerad bostad är skön känsla, du är först att ställa mat i kylskåpet, ta en dusch eller använda spisen. Med Riksbyggens koncept Inflyttningsklart blir du först i en lägenhet, men utan att behöva den väntetid ett normalt nyproduktionsköp innebär. 

Kolla här vilka inflyttningsklara lägenheter som finns i Uppsala.

Slipp att vänta
Skillnaden mellan Inflyttningsklart och ”vanlig” nyproduktion är framförallt inflyttningstiden, på Riksbyggens projekthemsidor går det att se hur tidsplanerna ser ut för respektive projekt, och det finns en hel del som börjar närma sig att bli, just inflyttningsklara. Alla lägenheterna samlas här där de är sökbara, oavsett var i landet de finns. 

Vilka fördelar innebär det för mig som köpare? 
– Du kan få din bostad snabbt och behöver inte vänta på någon specifikt fastställd tidpunkt. När du köper från oss, så resonerar vi oss tillsammans fram till en tidpunkt som passar för dig, om du har en annan bostad ute till försäljning exempelvis, säger Tobias Dysenius.

Lägenheterna omfattas av Riksbyggens Trygghetsfilosofi förklarar Tobias. Trygghetsfilosofin gör att oförutsedda händelser under köpet och första tiden i bostaden underlättas, till exempel om någon skulle bli kritisk sjuk eller om försäljningstiden på den nuvarande bostaden skulle dra ut på tiden.

Riksbyggen tar också ansvar för att föreningen ska ha en god ekonomi, vilket innebär att Riksbyggen köper eventuellt osålda bostäder för att säkerställa att föreningen får en full intäkt. 

Klicka här för att se inflyttningsklara bostäder i Uppsala.