Nu växer Lund med Vipeholmsparken

Vipeholmsparken är ett av Lunds mest spännande områden. Med hela Lund utanför dörren blir bostadsutvecklaren JMs projekt Picknick först ut i det nya bostadsområdet.
Det är ett lugnt boende i lummig miljö, och det är nära till centrum, säger Anna Wallander, marknadsansvarig på JM.

Illustration som visar ett vardagsrum i Brf Picknick.

Med Vipeholmsparken får Lund ett nytt och centralt bostadsområde. Gröna gårdar, stora träd och bostadshus kommer att dela på utrymmet i området. Vipeholmsparken är planerad på ett sätt som ska underlätta umgänge men utan att tumma på de boendes unika behov. Och det finns gott om plats för lek, särskilt för de minsta barnen.

– Det planeras en förskola med stor grön gård alldeles intill och skolområdet med gymnasieutbildning kommer att rusta upp sina lokaler samt bygga nya, säger Anna Wallander.

Gå på visning av Picknick, läs mer här.

Ljust kvarter

Det första kvarter som JM utvecklar kommer att bestå av fyra bostadshus med 5 till 6 våningar. Totalt handlar det om 96 lägenheter uppdelat på tvåor, treor, fyror och femmor. Alla lägenheter kommer ha utsikt över den grönska som kommer prägla Vipeholmsparken. De flesta lägenheter kommer ha hörnläge med ljusinsläpp från två väderstreck. Picknick kommer att ha flera unika detaljer som får projektet att sticka ut, menar Anna.

– Bostäderna kommer ha rymliga balkonger eller uteplatser. Hälften av alla treor kommer också ha gästtoalett, vilket är ganska ovanligt. Det kommer också finnas ett gästrum att hyra och tillgång till cykel- och bilpool, säger hon.

Illustration som visar exteriören av Brf Picknick.

Cykelservice och bilpool

Det har nog inte undgått någon att Lund är en cykelstad, med det som bakgrund kommer Picknick bland annat ha en cykelservicestation där de boende kan pumpa däcken eller fixa med cykeln. Det går också att låna en lådcykel. Räcker inte cykeln till går det att få tillgång till bil via en bilpool.

Bygget av Picknick pågår just nu. För den som köper en bostad nu finns möjligheten att tillsammans med JMs inredningsansvarige anpassa inredningen efter just dina önskemål.

Visste du att…

Alla bostäder JM bygger från och med nu är Svanenmärkta, även Picknick. Det innebär att husen är byggda i robusta och sunda byggmaterial. Allt från byggskivor till fogmassor är fria från hälsofarliga kemikalier.

Fakta: Detta är Picknick i Vipeholmsparken

Läs mer om Picknick här.

Antal bostäder: 96

Rum: 2 till 5

Boarea: 42 till 112 kvadratmeter

Upplåtelseform: Bostadsrätt