Villamarknaden i Malmö sticker ut i landet

Bostadsmarknaden i Malmö, framförallt villor, har stuckit ut det senaste året. Totalt har villapriserna ökat med över 5 procent i Malmö senaste tolvmånadersperioden, en mycket större ökning är både i Stockholm och Göteborg.
– Under de första sex månaderna 2019 har det varit ett enormt intresse, säger Nicklas Björklund, mäklare på SkandiaMäklarna Landgren.

Bostadsmarknaden i Sverige har varit svajig de senaste två åren, men i Malmö har det sett annorlunda ut. Det är något som Nicklas Björklund, mäklare på SkandiaMäklarna Landgren,  menar inte är så konstigt. Det har varit ett stort intresse, men begränsat utbud.

– Vi hade en liten dipp när amorteringskravet infördes, men det vände snabbt upp igen. Köparna flyttade sitt intresse till objekt i andra prissegment, säger Nicklas som är den mäklare som sålt flest villor i Malmö under 2019.

Funderar du på att sälja din bostad – kontakta SkandiaMäklarna Landgren som har sålt flest villor i Malmö under första halvåret 2019.

I Malmö har villapriserna ökat med 5,1 procent senaste tolv månaderna. Under samma period har priserna ökat med betydligt lägre 0,6 procent i Stockholm och 1,1 procent Göteborg. Han pekar på att intresset för villor upp till 5,5 miljoner kronor i Malmö är väldigt stort, något som hänger ihop med amorteringskravet.

– De som tidigare kanske tittade på en villa för 7 miljoner har behövt sänka ambitionsnivån något, vilket ökat trycket på något billigare villor.

Stort intresse för regionen

Villapriserna i Malmö har konsekvent ökat den senaste tioårsperioden, med undantag för 2011 och 2012. Ökningen går hand i hand med att hela Öresundsregionen utvecklats och vuxit. Efterfrågan på prisvärda bostäder är stor, oavsett säsong och fluktuationer på bostadsmarknaden. Det finns även en stor internationell publik på villavisningar, förklarar Nicklas Björklund.

– I och med att det finns flera stora arbetsgivare i Malmöregionen, och även Köpenhamn, söker människor från hela världen sig hit, säger han.

Hur tror du bostadsmarknaden kommer att utveckla sig framöver?
– Det är svårt att sia om framtiden men det finns inget som tyder på att efterfrågan skulle minska framöver. Isåfall kommer prisbilden hållas uppe och trycket kommer fortsätta vara högt.

Funderar du på att sälja din bostad – kontakta SkandiaMäklarna Landgren som har sålt flest villor i Malmö under första halvåret 2019.

Nicklas Björklund är den mäklare som sålt flest villor i Malmö under 2019.