Flytta in i nyproducerade bostäder – redan i höst

Årsta lockar många med sin närhet till innerstaden, naturområden och uppvuxna boendemiljö. I centrala Årsta bygger bostadsutvecklaren JM bostadsprojektet Gavelhusen, med tillträde i höst.

Årstastråket är en ny del av södra Årsta som gränser mot Enskede Gård och Årstafältet. Sammanlagt ska det byggas 3 000 bostäder, flera förskolor och kommersiella lokaler som tillsammans sätter färg på området. Sedan tidigare finns bland annat flera caféer, restauranger och livsmedelsbutiker i Årsta.

Anmäl ditt intresse för Gavelhusen – klicka här.

Illustration som visar Gavelhusen i Årsta. Visionsbild från JM.

JM har byggt i Årsta under en lång tid, sedan tidigare står JM-projekten Lindes Backe, Mejeriet och Lindes terrass färdiga och inflyttade. Gavelhusen består av 144 lägenheter i storlekarna ettor till fyror. För den som köper en lägenhet är det tillträde redan i höst.

– Det är ett nytt och bekymmersfritt boende med välplanerade lägenheter och fasta priser, förklarar Elisabeth Nordling, mäklare på Nytt Hem som säljer bostäderna.

Läs mer om Gavelhusen – med tillträde redan i höst.

Med bostäder som de i Gavelhusen får boende i Årsta en möjlighet att flytta in i nyproducerade smarta bostäder med flexibla planlösningar, där en tvårummare enkelt kan förvandlas till en minitrea. 

Grönt och nära vatten

Det är en grön stadsdel med vatten och skog i form av Årstaviken som löper 3 kilometer längs vattnet mellan Hammarby Sjöstad och Liljeholmen. Området är populärt bland träningssugna tack vare ett stort antal löparstråk som går genom skogen. Inte långt bort, i Enskede Gård, ligger Enskede Ridskola och Enskede Rackethall som båda är populära tillhåll bland årstabor.

Gavelhusen ligger centralt i Årsta nära tvärbanan och den lugna gatan Rämensvägen. Projektet har planerats för att passa in i området och vara anpassat utifrån den befintliga bebyggelse som finns i området. I den intilliggande fastigheten planeras det en ny förskola med fyra avdelningar och en aktivitetspark.

– Det är ett redan etablerat område där de nyproducerade bostäderna blandats med charmiga hus byggda under 1940- och 1950-tal, säger Elisabeth Nordling.

Flygbild som visar placeringen av Gavelhusen respektive Rörviksbacken i Årsta. Foto: JM

Nära till centrala Stockholm

Årsta ligger nära Stockholm city, Södermalm är 10 minuter bort med cykel eller tvärbana/tunnelbana. Gullmarsplan med gröna tunnelbanelinjen och Årstabergs pendeltågstation är båda två viktiga knutpunkter som binder samma Årsta med resten av Stockholm.

Fakta: Gavelhusen

Antal rum: 1 – 4

Boarea: 35 – 104 kvm

Boendeform: lägenhet

Tillträde: Kvartal 4 2019, kvartal 1 2020

Läs mer om Årstastråket i Årsta.