”Det snabba tillträdet passar mig perfekt”

Det finns många fördelar med att köpa en nyproducerad bostad. Fast pris är en, toppskick en annan. JM har en rad nybyggda bostäder med inflyttning redan i vinter och i vår. Ingen lång väntan är ytterligare en aspekt.
– Jag ser fram emot att få inreda som jag vill och skapa ett hem där jag trivs, säger Linnea Lundqvist som inom kort flyttar in i Gavelhusen, Årstastråket.

Fyrtornet på Lidingö är ritad av Wingårdh Arkitektkontor.

Norr, söder eller öster om stan? Eller så pass centralt att det är cykelavstånd in till city? Oavsett vilket väderstreck har bostadsbyggaren JM ett brett sortiment av nyproducerade bostäder i olika delar av Stockholm.

Se vilka bostäder med snabb inflytt som finns där du bor.

Ny utsikt

Peter Sjöström och hans fru bor sedan många år tillbaka i ett radhus på Lidingö. När de tre barnen hade flyttat ut blev huset för stort och de började söka nytt. Efter tips om Fyrtornet, Dalénum, var det inte långt till beslut.

– Efter 35 år säljer vi radhuset och flyttar till lägenhet. Det blir en nystart i livet nu när barnen flyttat ut, säger Peter Sjöström.

– Vi valde nyproduktion eftersom vi ville kunna sätta vår prägel med en gång, som färger och material. Med JMs hjälp har vi fått bostaden precis så som vi vill ha den. Fördelen med lägenhet är att vi kan låsa dörren och åka till sommarstället på Öland eller långa utlandsresor och slippa tänka
på trädgårds- och husskötsel.

Ett av kraven på den nya bostaden var stor balkong och sjöutsikt.

– Vi ville ha en maffig utsikt.

Från den 24 kvadratmeter stora balkongen får de utsikt över Stockholms inlopp, Fjäderholmarna och Djurgården och dessutom solläge från morgon till kväll.

– Vi kan lätt ta oss till Nybroplan och Djurgården med pendelbåt från kajen och när vi får gäster kan de komma med egen båt och lägga till i gästhamnen nedanför ”vårt” hus.

Under nästa år flyttar paret och hunden Morris in i punkthuset ritat av Wingårdh Arkitektkontor.

– Vi pratar om lägenheten flera gånger i veckan och åker ofta till möbel- och
inredningsaffärer för att få inspiration inför flytten. Eftersom jag är pensionär kan jag åka förbi bygget och följa hur det går med husets alla 22 våningar.

Snabbt tillträde

Paret Sjöström bokade sin bostad för över ett år sedan. Men väntan behöver inte vara så lång. JM har flera projekt som är inflyttningsklara i vinter och i vår. Nu påbörjas inflyttning i hus och lägenheter i Järfälla, Åkersberga, Dalénum, Årstastråket, Liljeholmskajen, Järvastaden, Älvsjöstaden och Söderdalen.

Gemensamt för alla JMs bostäder är att de har genomtänkta planlösningar, majoriteten har egen balkong eller uteplats och förutom detta ligger de i utmärkta lägen. Många i direkt anslutning till park, andra med promenadavstånd till grönområden och vattenspeglar. Givetvis ligger de också nära vardagens bekvämligheter, som service och kommunikationer.

Gavelhusen är ett JM-projekt i populära Årsta.

Hitta hem

För Linnea Lundqvist gick det snabbt att hitta en bostad, en månad från att kontrakt skrevs till inflyttning.

– Det känns riktigt bra! Det blir min första egna lägenhet, förutom studentbostaden jag bodde i tidigare. Första gången jag var inne i lägenheten kände jag direkt att här kommer jag att trivas.

När Linnea, som är uppväxt i Rönninge, började söka bostad fick hon upp ögonen för Årsta.

– Det är en fin stadsdel och ligger nära tvärbanan. Det blir enkelt att ta mig till mina vänner som bor utmed den gröna och röda linjen.

Nu går hon och längtar efter att flytta in i Gavelhusen och den 35 kvm stora bostaden. En bostad som uppfyller hela kravlistan.

– Jag får en separat sovdel, disk- och tvättmaskin och stor balkong. Jag gillar också planlösningen och det snabba tillträdet passar mig perfekt.

Se vilka bostäder med snabb inflytt som finns där du bor.