Naturen är ständigt närvarande längs Svartåns strand

Ett nytt bostadsområde skapar mer än nya fastigheter, det skapar liv och möjligheter. Svartå strand, Mjölbys nya stadsdel, är ett bra exempel på just detta.
– De boende uppskattar särskilt närheten till allt från affärer till parkeringsplatser, säger Fredrik Öst, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping.

Byggande av Brf Svartåpromenaden längs Svartån i centrala Mjölby har gått i flera etapper. I januari är det säljstart för den fjärde etappen av det populära projektet. Etapp 1 och 2 är klara och de boende är inflyttade, etapp 3 byggs för tillfället.

– Lägenheterna har en bra planlösning, exempelvis fungerar ettorna som små tvåor. På en mindre yta uppnås verkligen fina, separata delar i boendet, säger Fredrik Öst på Svensk Fastighetsförmedling och ansvarig mäklare i projektet.

Gå på visning av Svartåpromenaden – säljstart i januari 2020.

Att två hus redan är färdiga är något som underlättar för de som köper bostad i etapp 3 och 4 i och med att själva området redan på plats. Människor har börjat promenera längs Svartån, träffas på innergårdarna och barn leker i grönskan som omger husen.

Naturen gör platsen unik på många sätt då husen ligger nära Svartåns strand. Oavsett årstid är naturen ständigt närvarande, särskilt genom husens inglasade balkonger. Husen är modernt ritade för att bli en naturlig del av den skiftande naturen och vattnet som rinner alldeles utanför dörren.

Nära till allt

Samtidigt som naturen är nära är även centrum nära med sitt utbud av restauranger och pendlingsmöjligheter till Linköping och även Stockholm. Säljstart för etapp 4 är i januari, för att få en bra bild av hur lägenheterna ser ut är det en bra idé att gå på visning, menar Fredrik.

Upplev Svartåpromenaden – klicka här för att veta mer.

– Vi tar redan nu emot intresseanmälningar till de nya bostäderna. Det är en fördel att vara ute i god tid. Redan under hösten är det möjligt att besöka våra visningslägenheter där man givetvis träffar oss och kan ställa frågor, säger han.

Fredrik Öst, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping.

Visste du att…

…att med hjälp av solceller på taket närproduceras även miljövänlig el till bostadsrättsföreningens gemensamma och hushållens individuella elbehov.