Områdena i Tyresö som är på framväxt

Med sitt havsnära läge och gröna omgivning är det inte konstigt att Tyresö är ett av Storstockholms mest populära platser att bo på. Särskilt är det villor som lockar bostadsköpare.
– Jag tycker att villamarknaden i Tyresö mår bra, säger Sebastian Tyynelä, mäklare på Fastighetsbyrån Tyresö.

Kumla Herrgård i Tyresö.

Den lokala villamarknaden i Tyresö har backat med en procent under den senaste tolvmånadersperioden. Men under sista kvartalet 2018 syntes en prisökning i statistiken, något som även Sebastian Tyynelä och hans kollegor identifierat.

Vill du köpa eller sälja bostad i Tyresö? Kontakta Fastighetsbyrån här.

– De flesta villorna som vi annonserat under året har sålts till förväntade priser och vissa har till och med ökat i rejält i budgivningen. Tyresö med dess natursköna och havsnära läge är ju ett populärt område både hos de som redan bor i kommunen men även för många som bor på framförallt södra sidan av Stockholm, säger Sebastian.

På framväxt

Tyresta nationalpark ligger i södra delarna av Tyresö och är ett stort naturområde som är nationalpark respektive naturreservat. Området är väldigt populära bland Tyresöbor såväl som människor från hela Stockholm. Utöver Tyresta nationalpark delas vanligtvis Tyresö in i fyra områden; Bollmora, Tyresö Strand (Gamla Tyresö), Östra Tyresö samt Trollbäcken. Det sistnämnda området är ett av de mest populära just nu och fortsätter att växa i popularitet menar Sebastian. 

Fornuddsparken i Tyresö.

Har du frågor om att bo i Tyresö? Kontakta Fastighetsbyrån här.

– Jag tycker flera områden har blivit mer och mer populära, exempelvis har vi många kunder som vill flytta till Trollbäcken med omnejd. Områdets centrala läge och stora utbud av fritids- och friluftsaktiviteter har gjort det till ett väldigt populärt område bland barnfamiljer, säger han.

Om jag är på jakt efter ett hus i ett framtidsområde i Tyresö, vart bör jag titta då? 
– Det händer ju mycket i den Östra delen av Tyresö där bland annat Brevik ligger. Utbyggnaden av det kommunala VA-nätet som är i fullgång och planeras att hålla på ända till 2030 kommer att göra att fler och fler bosätter där sig permanent, menar Sebastian Tyynelä.

Sebastian Tyynelä.

Visste du att…

Fastighetsbyrån har förmedlat bostäder i Tyresö sedan 1980-talet och är idag en av kommunens ledande aktörer med hundratals genomförda affärer varje år. Vill du köpa eller sälja bostad i Tyresö?

Kontakta Sebastian Tyynelä och hans kollegor här.