Unikt bostadsprojekt byggs i centrala Stockholm

Invid Fridhemsplan bygger JM sitt nya kvarter Facetten med 65 ägarlägenheter. Huset, med en unik fasad i blänkande champagneton, kommer att få en utmärkande plats på Kungsholmen.

Kvarteret Facetten invid Fridhemsplan. Illustration: JM

Facetten byggs alldeles intill en lummig park i slutet av Fleminggatan på Kungsholmen. Med det centrala läget kan du ta del av allt som storstadspulsen har att erbjuda, samtidigt som man kan njuta av det vattennära läget och alla parker, exempelvis Rålambshovsparken.

Runt Kungsholm strand går även ett trevligt promenadstråk längst med vattnet, där det är populärt att motionera året om. Förutom närhet till detta, ligger Västermalmsgallerian med flera butiker och restauranger ett stenkast bort.

Klicka här om du vill läsa mer om projektet.

Upplåtelseformen, som fortfarande är relativt ovanlig i Sverige men desto mer vanlig i Europa, gör det möjligt att äga sin egen lägenhet i ett flerbostadshus. En ägarlägenhet ger, till skillnad från en bostadsrätt, ett direkt ägande med stor personlig frihet. Det innebär att du själv bestämmer när och hur du vill renovera – och om du vill hyra ut din bostad.

– En ägarlägenhet kan liknas vid ”radhus på höjden” där ägaren har rätt att självständigt råda över den egna fastigheten, säger Carina Bossi, JMs projektledare för Facetten.

Populärt promenadstråk längst med Kungsholm strand. Foto: JM

Berätta mer om Facetten, vad gör projektet unikt? 
– Det är unikt i sig med nyproduktion på den här typen av läge och det känns kul att få erbjuda högkvalitativa, moderna bostäder mitt på Kungsholmen. Samarbetet med JM och Utopia arkitekter, med JMs djupa erfarenhet som bostadsbyggare och Utopias kunniga arkitekter, kommer resultera i ett bostadsprojekt utöver det vanliga, säger Carina Bossi.

Bostäderna ligger granne med Fridhemsplans tunnelbanestation, en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken – där bussar och tunnelbanans blå- och gröna linje stannar. Med tunnelbanan tar det bara några minuter till T centralen, vilket gör läget utmärkt för pendlare.

Om jag köper en bostad i projektet, vad kan jag förvänta mig?
– Fina bostäder med genomtänkt planlösning. Om man kommer in tidigt i projektet har man dessutom möjlighet att ta bort eller addera väggar i de större lägenheterna i projektet. Majoriteten av bostäderna får balkong, merparten mot den lugna och gröna innergården. Under husen planeras ett garage med plats för bilar, cyklar och lägenhetsförråd som man når direkt via hissen i trapphuset, säger Carina Bossi.

Vill du göra en intresseanmälan för Facetten? Klicka här.

Här kommer Facetten att ligga. Illustration: JM

Fakta: Detta är kvarteret Facetten
Lägenheter: 65 lägenheter
Upplåtelseform: Ägarlägenheter
Hiss: Ja
Parkeringsplats: Ja
Förråd: Ja
Storlek: 1-5 rum och kök