Stort sug efter bostadsrätter i Tyresö

Bostadsrättsmarknaden i Tyresö har gått starkt det senaste året. Under perioden ökade priserna med 4,4 procent.
– Det är full fart på bostadsrättsmarknaden i Tyresö med både en ökad begagnatmarknad och flera nyproduktionsprojekt, säger Daniel Eriksson, mäklare på Fastighetsbyrån i Tyresö.

Stadsparken i Tyresö.

Ofta pratas det om den svenska bostadsmarknaden, men i själva verkat består den av flera mindre marknader. Därför är den lokala kunskapen väldigt viktig i samband med ett bostadsköp. Daniel Eriksson och hans kollegor på Fastighetsbyrån är specialister på just bostadsmarknaden i Tyresö.

Vill du köpa eller sälja bostad i Tyresö? Kontakta Fastighetsbyrån här.

– Tittar vi på försäljningspriserna för bostadsrätter så ser vi en stabil uppgång under föregående år, framförallt under hösten och 2020 har börjat med en stor efterfrågan, säger Daniel.

Han fortsätter.

– Jag ser det väldigt positivt att det tillförs nyproducerade bostäder i Tyresö, framförallt runt Centrum. Detta möjliggör en ökad rörlighet som annars är ett problem som vi ser på bostadsmarknaden.

Finns det något särskilt område i Tyresö som vuxit i popularitet senaste tiden?
– Lägenheterna nära Tyresö Centrum är alltid populära båda för unga och för gamla.

Han pekar på att butiksutbudet, nära till bra bussförbindelser och bostadsrättsföreningar med god ekonomi gör dessa lägen väldigt attraktiva. Ett annat område som är väldigt populärt är natur-och havsnära Tyresö Strand. Området präglas av exklusiva och moderna villor samt havsnära bostadsrätter.

Vad tycker du är extra viktigt att tänka på när man ska byta bostad?
– Förberedelser är A och O. Tänk igenom vilka områden som är intressanta och gör en lista med punkter som måste stämma överens med den nya bostaden. Prata med banken så att du har finansieringen klar och så att du vet inom vilka prissegment du ska leta. Fundera på om du ska köpa eller sälja först. Många kunder som bestämmer sig för att köpa först använder vår tjänst På Gång, säger Daniel.

Har du frågor om att bo i Tyresö? Kontakta Fastighetsbyrån här.

På Gång är en tjänst som Fastighetsbyrån har som innebär att en bostadsannons förbereds med fotografering, beskrivning och planskiss. Då är allt klart när det är dags att sälja.

– På detta sätt skapar vi de bästa förutsättningarna för försäljningen av en bostad när det väl blir dags, säger Daniel.

Visste du att…

Fastighetsbyrån har förmedlat bostäder i Tyresö sedan 1980-talet och är idag en av kommunens ledande aktörer med hundratals genomförda affärer varje år. Vill du köpa eller sälja bostad i Tyresö?

Kontakta Daniel Eriksson och hans kollegor här.