Mäklarfirman slopar skyltarna

De mäklarskyltar som under många år pekat ut bostäder till salu kan vara ett minne blott. Skyltarna utgör ett stort miljöproblem och förfular stadsbilden, menar SkandiaMäklarna Landgren som nu slutar att använda skyltarna.

Peter Landgren, franchisetagare på SkandiaMäklarna Landgren och mäklarprofil i Skåne, förklarar orsakerna bakom beslutet.

– Hemma uppfostrar vi våra barn i avfallssortering och hållbarhetsfrågor. Sedan åker vi till jobbet och sticker ner mängder med plast i marken – det känns förfärligt och det måste få ett slut, säger han.

Inget syfte längre

Han menar att skyltarnas syfte, att visa var en bostad som är till salu finns, har blivit överspelat. I dag använder visningsbesökare exempelvis Hemnet eller andra digitala lösningar för att hitta till rätt visning.

I många fall har mäklarskyltar blivit kvar långt efter att en bostad blivit såld, vilket skapar onödig nedskräpning och en ful stadsbild.

– I dag tar vi på SkandiaMäklarna Landgren bort våra plastskyltar. Vår ambition är att alla plastskyltar i naturen ska försvinna och att hela mäklarbranschen upphör med denna miljöförstörelse och istället tar ställning för en bättre miljö och snyggare stadsbild, säger Peter.

Han fortsätter.

– Det är dags att ta tag i detta nu och ta ett gemensamt ansvar för vårt gröna rum, säger Peter Landgren, som äger en mäklarfirma.

Ska du sälja din bostad? Gör det med SkandiaMäklarna Landgren – klicka här för att veta mer.