”Panorama blir ett nytt landmärke i Stockholm”

Från skärgårdsidyll på Rindö, storstadskänsla i Djurgårdsstaden, till vackra vyer i Bredäng. På flera olika platser i Stockholm växer unika och spännande bostäder fram, nära både stadspuls och vackra naturområden. Gemensamt är att de byggs av samma bostadsutvecklare.
– Vi bygger bostäder som får staden och människor att må bra,
säger Hanna Lindskog, marknadschef på Åke Sundvall.

Flera ovanliga bostadsprojekt växer fram i Stockholm stad. Ett unikt sådant är kulturmärkta Marketenteriet. Under tidigt 1900-tal var byggnaden, som ligger ett stenkast från Rindö hamn, en mäss för värnpliktiga. Nu omvandlas det till vackra skärgårdsbostäder med närhet till stan med kommunikationer via båt, bil och buss.

Samlingssalen i Marketenteriet på Rindö. Foto: Åke Sundvall

Det blir totalt tio lägenheter i projektet, som ingen är den andre lik, berättar Hanna Lindskog, marknadschef på Åke Sundvall, som tillsammans med Vasallen står bakom projektet.

Vill du läsa mer om Marketenteriet? Klicka här.

– Det är ett gammalt hus med en fantastisk historia. Vi har därför valt att bevara så många originaldetaljer som möjligt som sätter sin egen unika prägel på varje enskild lägenhet. Det är en fantastisk chans att förvärva en unik nyproducerad bostad, med historiens vingslag påtagligt nära, säger hon.

Bostäderna håller just nu på att färdigställas inför kommande säljstart den 29 augusti. Inflytt sker senare i höst. 

Panorama, ett hem med strålande utsikt

På andra sidan stan byggstartar under hösten 2020 ett bostadsprojekt utöver det vanliga. Panorama längs Ålgrytevägen i Bredäng erbjuder just vad namnet antyder, ett boende med obruten utsikt åt alla håll. 

Utsikten från Panorama som byggs i Bredäng. Foto: Åke Sundvall

– Panorama kommer att bli ett landmärke som man kan se från vattnet och alla stadsdelar – tre riktigt häftiga Svanenmärkta hus med makalös utsikt över Mälaren, enbart ett stenkast från Mälarhöjdsbadet och Sätraskogens naturreservat, säger Hanna Lindskog.

Klicka här om du vill veta mer om Panorama.

Totalt byggs cirka 200 lägenheter, från kvadratsmarta ettor till rymliga fyra rum och kök. Säljstart planeras till våren 2021.

Nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden

Åke Sundvall är även med och moderniserar Norra Djurgårdsstaden, som under många år var ett industriområde nära Värtahamnen. Sedan 2009 har området varit under utveckling för att bli ett miljövänligt bostadsområde nära stan.

Vill du läsa mer om Granithusen? Klicka här.

Ett stenkast från både Lidingö och Östermalm ligger stadsdelen som under de senare åren ökat i popularitet. Ett spännande projekt som växer fram i området är Granithusen, två stadsvillor med äganderättsform.

Granithusen i Norra Djurgårdsstaden. Foto: Åke Sundvall.

– Det är väldigt ovanligt med äganderätter med friköpt tomt i centrala
Stockholm. Så pass ovanligt att vi väntat i nästan 100 år sen det gjordes sist,
säger Hanna Lindskog och berättar att dessa typer av bostäder är betydligt
vanligare i storstäder som New York, London och Berlin.

Varför köpa jag bostad i Norra Djurgårdsstaden?

– När du flyttar in i vår nybyggnation i Norra Djurgårdsstaden kommer du få det bästa av två världar – närhet till både Djurgårdens vackra grönområden och pulsen i innerstan, avslutar hon.