Köp nyproducerat – men slipp väntetid och budgivning

Efter en period av osäkerhet har bostadsmarknaden återhämtat sig och stabiliserats, men det finns fortfarande en viss oro kvar bland bostadsköpare. En del i Riksbyggens arbete för ett tryggare köp av nyproduktion är Inflyttningsklart, inflyttningsklara lägenheter som är nyproducerade. Det innebär ingen väntetid, utan du kan flytta in direkt.

Riksbyggen har en smidig lösning för alla bostadssökare, nämligen inflyttningsklara lägenheter.

Det senaste året har varit omtumlande på många sätt. Men trots den osäkerhet som funnits i samhället har bostadsmarknaden mått bra och det har inte skett några större prisfall.

Se inflyttningsklara lägenheter i Stockholm – klicka här.

– Den avvaktande marknad som vi såg i inledningen av coronapandemin har övergått till en stabil balans mellan utbud och efterfrågan. Detta i kombination med hushållens förväntan på en fortsatt lågräntemiljö och ett ökat fokus på det egna boendet har medfört att Riksbyggen har kunnat lägga den mest framgångsrika sommaren bakom sig rent försäljningsmässigt, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Han fortsätter:

– Vi ser att hösten har inletts lika starkt som sommaren och att intresset finns för projekt med olika tillträdeshorisonter.

För att göra hela processen kring ett bostadsköp säker och trygg i coronatider har Riksbyggen tagit fram ett antal nya lösningar.

Smidig lösning

Många svenskar är på jakt på efter nytt boende i höst och Riksbyggen har en smidig lösning för alla bostadssökare, nämligen inflyttningsklara lägenheter.

– Med våra inflyttningsklara lägenheter vet du vad du kommer att betala. Det är en fördel för din egen ekonomi och i din diskussion med banken, så du kan känna dig trygg med ditt köp, säger Mathias Sandberg.

Slipp väntetid och budgivning – kolla in Riksbyggens inflyttningsklara här.

Skillnaden mellan Inflyttningsklart och ”vanlig” nyproduktion är framförallt tillgängligheten. I många fall står lägenheten redo att flytta in i omgående eller efter överenskommelse, vilket innebär stor flexibilitet ifall försäljningen av en befintlig bostad drar ut på tiden. Dessutom är priset fast, vilket gör att hetsiga budgivningar uteblir och det är lättare att planera ekonomin.

Ett tryggt köp

För att göra köpet säkert har Riksbyggen en Trygghetsfilosofi som bland annat innebär möjligheten att flytta fram tillträdesdagen och rätt till fria månadsavgifter för den nya bostaden upp till 12 månader om det skulle visa sig att det tar längre tid än planerat att sälja den gamla bostaden.

Riksbyggen tar också ansvar för att föreningen ska ha en god ekonomi, vilket innebär att Riksbyggen köper eventuellt osålda bostäder för att säkerställa att föreningen får en full intäkt.

– Riksbyggen ser till helheten i bostadsköpet och det omfattar en rad olika initiativ för bostadsköparen. Vi har en väl genomarbetad ekonomisk plan med tillhörande underhållsplan för föreningen så att både ekonomi och funktion säkerställs under lång tid framöver. Vi är med från första början och ritar huset, uppför och förvaltar, vi kan byggnaden och dess behov, säger Mathias Sandberg.

Se inflyttningsklara lägenheter där du bor – klicka här.

Visste du att…

För att göra hela processen kring ett bostadsköp säker och trygg i coronatider har Riksbyggen tagit fram ett antal nya lösningar.

  • Riksbyggen erbjuder olika varianter av digitala visningar. Dels digitala visningar via Hemnet såväl som mer traditionella videomöten via Skype och Facetime. Men även via andra plattformar såsom Facebook.
  • Privata visningar där en spekulant kan titta på bostaden enskilt i lugn och ro.
  • Riksbyggen är först i Sverige med att erbjuda visningar med hjälp av robotar i två pilotprojekt i Stockholm och Uppsala. Där kan spekulanter fjärrstyra robotar som är utplacerade i visningslägenheter för att på så sätt bilda sig en uppfattning om bostädernas planlösning, läge och standard.