Bli medlem – och öka chansen att hitta ditt drömboende i Stockholm

Medlemsägda OBOS bygger exklusiva Gasklockan i Stockholm med cirka 320 lägenheter. Samtidigt lanserar OBOS ett nytt medlemskap som ger förtur till Gasklockan och hundratals andra nybyggda hem i Stockholm.
– här är ett helt nytt sätt att hitta sin drömbostad, först i kön väljer först. För att kunna köpa någon av de mest attraktiva objekten kommer ett medlemskap att vara avgörande, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige.

Nyligen blev det klart att OBOS i hård konkurrens vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke.

Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt runt om i landet – många av dessa i Stockholm och dess kranskommuner.


Storsatsning på bostadsrätter i Stockholm

– Vi växer i hela Sverige men kliver nu på allvar in i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, berättar Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för storstadssatsningen.

Förra året byggde OBOS 1557 bostäder runtom i Sverige. Planen är att växa för varje år och färdigställa cirka 3000 bostäder årligen från 2026 – varav ungefär 1000 i de tre storstäderna.

– I Stockholm handlar det framför allt om produktion av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Vi jobbar för högtryck för att hitta attraktiva centrala lägen, säger Sofia Ljungdahl.

650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden

Nyligen blev det klart att OBOS i hård konkurrens vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I projektet ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan.

– Gasklockan är unik på många sätt och vi är väldigt glada att Stockholm stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke. Det kommer att nå 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Gasklockan är en stor markinvestering för OBOS på uppemot 700 miljoner kronor, säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storsatsning i Stockholm.

Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026.
– Vi uppskattar att kunna starta försäljningen av lägenheter 2022.

Läs mer om de nya bostäderna i Gasklockan.

OBOS har det senaste året fått ytterligare två markanvisningar på 325 lägenheter på Kolkajen i samma område, vilket innebär att OBOS sammanlagt kommer att bygga omkring 650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden.

– Kolkajen blir också ett fantastiskt boende – centralt med tunnelbanan runt knuten och samtidigt nära vattnet Lilla Värtan och Djurgårdens natur, säger Sofia Ljungdahl.

Sofia Ljungdahl och AnnaClara Dettner på OBOS

Nya hem i Sollentuna, Årsta och Täby

OBOS har projekt på många ställen i Stockholmsområdet. Till exempel ska man bygga cirka 160 miljöcertifierade lägenheter i kvarteret Tårpilen centralt i Sollentuna. Målet är att starta försäljningen vintern 2021.

På Årstafältet bygger OBOS två bostadskvarter med cirka 185 lägenheter i en helt ny stadsdel som växer fram med cirka 6000 bostäder. Fokus är hållbar arkitektur och livet mellan husen med naturliga mötesplatser som skapar trivsel.

Även i Täby vid Roslags Näsby växer en ny stadsdel fram. Här bygger OBOS 60 ljusa och välplanerade lägenheter med balkonger och spännande burspråk, säljstart 2021. I Aronsborg vid Mälaren i Bålsta planerar OBOS för ett nytt bostadsområde med säljstart 2022.
OBOS bygger också i Järfälla, Vega i Haninge, Sandhamn, Vallentuna och Åkersberga.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder i Stockholm.


Så får du förtur

Den som är medlem i OBOS får chans att välja först. Det nya medlemskapet ger nämligen förtur till hela OBOS bostadserbjudande.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige, säger Anna Clara Dettner.

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp då du ofta måste fatta snabba beslut, som att lägga bud under tidspress. Även när du köper en nybyggd bostad till fast pris gäller normalt ”först till kvarn” för finaste läget – det kan vara gaveln i radhuslängan eller lägenheten högst upp med bästa utsikten, säger Anna Clara Dettner.

Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först. Du kan med andra ord lugnt vänta in din drömbostad och sedan planera köpet.

– Principen är enkel: Ju tidigare du anmäler dig till kön, desto längre fram hamnar du. Som medlem får du löpande erbjudanden om bostäder till salu och information om planerade projekt.


Mängder av rabatter

Ett medlemskap ger även mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu.


Ägs av medlemmarna

OBOS är en medlemsägd organisation. Konceptet OBOS Medlem etablerades i Norge för dryg 90 år sedan och drygt tio procent av norrmännen är medlemmar. Många ser det som en livslång investering.

– Du kanske inte behöver en ny bostad för stunden, men vem vet hur din situation ser ut om 5, 10 eller 20 år? Du behåller dessutom din köplats även om du nyttjat den och köpt en bostad – vilket kan vara en stor fördel om du senare i livet blir intresserad av en ny bostad. I Norge har det blivit populärt att ge bort ett medlemskap i dop- och konfirmationspresent, säger Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till attraktiva bostäder.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor. Därefter kostar ditt medlemskap 200 kronor/år – en avgift som OBOS bjuder på för 2020.

Bli medlem i OBOS här.