Populära Årsta växer med Gavelhusen

Årsta lockar många med sin närhet till innerstaden, naturområden och uppvuxna boendemiljö. I centrala Årsta bygger JM nu Gavelhusen, där det är tillträde med start från efter sommaren.

Vill du veta mer om Årsta och Gavelhusen? Läs här. 

Årstastråket är en ny del av södra Årsta som gränser mot Enskede Gård och Årstafältet. Sammanlagt ska det byggas 3 000 bostäder, flera förskolor och kommersiella lokaler som tillsammans sätter färg på området. Sedan tidigare finns bland annat flera caféer, restauranger och livsmedelsbutiker i Årsta.

Illustration som visar Gavelhusen i Årsta. Visionsbild från JM.

JM har byggt i Årsta under en lång tid, sedan tidigare står JM-projekten Lindes Backe, Mejeriet och Lindes terrass färdiga och inflyttade. Gavelhusen börjar ta form och står färdigt för tillträde redan till hösten. Årsta har under de senaste åren vuxit fram som en av de mest trendiga stadsdelarna i Stockholm och blivit som en förlängning av Södermalm.

Läs mer om Gavelhusen – med tillträde redan efter sommaren.

Med bostäder som de i Gavelhusen får boende i Årsta en möjlighet att flytta in i nyproducerade smarta bostäder med flexibla planlösningar, där en tvårummare enkelt kan förvandlas till en minitrea.

– Gavelhusen går i linje med JMs vision om ett hållbart, levande och variationsrikt Årsta. Våra nya bostadskvarter ska bidra till en livlig stadsdel utan att tumma på områdets karaktär och identitet, säger Rikard Boman, projektledare för Gavelhusen på JM.

Grönt och nära vatten

Det är en grön stadsdel med vatten och skog i form av Årstaviken som löper 3 kilometer längs vattnet mellan Hammarby Sjöstad och Liljeholmen. Området är populärt bland träningssugna tack vare ett stort antal löparstråk som går genom skogen. Inte långt bort, i Enskede Gård, ligger Enskede Ridskola och Enskede Rackethall som båda är populära tillhåll bland årstabor.

Gavelhusen ligger centralt i Årsta nära tvärbanan och den lugna gatan Rämensvägen. Projektet har planerats för att passa in i området och vara anpassat utifrån den befintliga bebyggelse som finns i området. I den intilliggande fastigheten planeras det en ny förskola med fyra avdelningar, och i närområdet en aktivitetspark. I närheten säljer även JM Rörviksbacken. Du kan läsa mer om bostäderna här.

Flygbild som visar placeringen av Gavelhusen respektive Rörviksbacken i Årsta. Foto: JM

Nära till centrala Stockholm

Årsta ligger nära Stockholm city, Södermalm är 10 minuter bort med cykel eller tvärbana/tunnelbana. Gullmarsplan med gröna tunnelbanelinjen och Årstabergs pendeltågstation är båda två viktiga knutpunkter som binder samma Årsta med resten av Stockholm.

Fakta: Gavelhusen

Antal rum: 1 – 4

Boarea: 35 – 104 kvm

Boendeform: lägenhet

Tillträde: Kvartal 4 2019, kvartal 1 2020