JM bygger Sillkajen på Kvarnholmens solsida

Längs Kvarnholmens södra sida planerar bostadsutvecklaren JM 450 lägenheter, först ut är Sillkajens Platå.

Kvarnholmen är en unik plats i Stockholm. Halvön har en gedigen industrihistoria och ligger mitt i Stockholms inlopp, med skärgården på ena sidan och centrala Stockholm på den andra. På Kvarnholmens södra sida, med utsikt över Svindersviken, planerar JM Sillkajens Platå, det första av flera bostadsprojekt på den södra sidan.

Läs mer om Sillkajens Platå och se fler bilder här.

Alla lägenheter i Sillkajens Platå har balkong, uteplats eller terass.

Fyra punkthus

Sillkajens Platå innefattar totalt fyra punkthus och ligger på Kvarnholmens höjd mot Svindersviken. Lägenheterna har öppna planlösningar och stort ljusinsläpp, något som passar perfekt för den utsikt Sillkajens Platå bjuder på. – Det är verkligen en oas i söderläge med utsikt över naturen och vattnet. I och med att större delen av Kvarnholmen är etablerat finns det förskola, skola, mataffär och kommunikation till city på plats redan, säger Åsa Svedlund, Projektledare på JM. Du bor verkligen med natur, vatten och city nära ditt hem.

Illustration som visar Sillkajens Platå.

Bra kommunikationer

Det är lätt att ta sig till city med buss eller båt från Kvarnholmen. Många ”kvarnholmare” tar pendelbåten Sjövägen, som går till Nybroplanen på drygt 25 minuter, till jobbet. Bussen från Kvarnholmen till Slussen tar drygt 10 minuter. Under 2019 påbörjas också arbetet med den nya tunnelbanelinje som kommer att löpa från Kungsträdgården till Nacka, en kort bussresa från Kvarnholmen.

Kvarnholmen industrihistoria går tillbaka hela vägen till 1600-talet, vilket än i dag präglar halvön. Det är något JM valt att bygga vidare på i alla projekt JM utvecklat på Kvarnholmen. Utseendet på JMs bostadsprojekt har inspirerats av det gamla Kvarnholmen med tegelbyggnader och kvarnar. Vissa byggnader restaureras, medan vissa byggs om och får nytt liv. – Kvarnholmen är verkligen levande. Det finns promenadstråk i lummiga skogar, möjlighet till vattenaktiviteter eller bara en promenad längs kajen. Men det går också att bara ta det lugnt och njuta av det vackra området, säger Åsa Svedlund, projektledare på JM.

Gör en intresseanmälan för Sillkajens Platå här.

Sluttningen mot Södra Kajen och Svindersviken. Foto: JM