Så sticker nya projektet på Hisingen ut

Nya bostadsprojektet Kvarteret Tuvebo i Tuve i norra Göteborg har flera detaljer som får projektet att sticka ut. Det kommer bland annat byggas ett gårdshus som de boende kan använda. – Det är ett centralt beläget, öppet och flexibelt hus för alla i kvarteret, säger Jonas Hulterström, affärs- & projektutvecklare på Wästbygg Våra hemsom utvecklar Kvarteret Tuvebo.

En kort bussresa från centrala Göteborg ligger Tuve, ett väletablerat bostadsområde med både stan och naturen runt hörnet. Här bygger bostadsutvecklaren Wästbygg Våra hem Kvarteret Tuvebo, och först ut är de 58 lägenheterna i bostadsrättsföreningen Tuvebo Smedja.

Läs mer om Brf Tuvebo Smedja – missa inte takterrassen med härlig utsikt.

Illustration som visar interiören i en av lägenheterna i Kvarteret Tuvebo.

Miljön i Kvarteret Tuvebo ska underlätta för de boende att umgås, både ute och inne. Därför byggs det till exempel en cykelverkstad, en grov-tvättstuga där de boende ska kunna tvätta tex mattor eller större tvättar som inte ryms i lägenhetens maskiner. Det kommer också att finnas ett gårdshus och en gästlägenhet som man kan hyra för att besökare ska ha någonstans att sova ifall lägenheten inte räcker till

Vad kan den som köper en bostad i Kvarteret Tuvebo förvänta sig? – Ett boende som förenklar vardagen och frigör tid för det roliga och kreativa livet. Tuve ligger praktiskt placerat i Göteborg med nära till både natur, centrala Hisingen och centrala Göteborg, säger Jonas Hulterström.

En detalj som sticker ut i det nya kvarteret är det gårdshus som kommer att byggas på innergården. Det kommer vara tillgängligt för alla i hela Kvarteret Tuvebo.

Illustration som visar det gårdshus som kommer finnas tillgängligt för de boende.

Berätta mer om gårdshuset? – Det är ett centralt beläget, öppet och flexibelt hus. Det kommer finnas såväl ett hobbyrum för akvarellmålning eller keramik som en samlingssal med köksdel som kan fungera som festlokal eller yogasal. Endast fantasin sätter gränser för vad de båda rummen, ihop eller var för sig, kan användas till. LAN-kväll, symöten, bridgeklubb, läxläsning eller barnkalas, säger Jonas Hulterström.

Det finns också ett styrelserum för bostadsrättsföreningens möten och ett mindre arbetsrum för den som kanske arbetar hemma och behöver komma ifrån lägenheten en stund, riktig co-working.

Gå på visning av Tuvebo Smedja – visningar hela sommaren.

Illustration som visar utsikten från takterrassen.

Fakta: En del av BoStad2021

Kvarteret Tuvebo är en viktig del av utvecklingen av Göteborg. Projektet ingår i Göteborgs stads satsning BoStad 2021, som är ett samarbete mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer i Göteborg. Totalt ska det byggas över 7 000 bostäder fler än vad som normalt skulle byggts. Målet är att alla bostäder stå klara i tid till Göteborgs 400-årsfirande 2021.