Se den unika visningslägenheten i Uppsalaprojektet

Vad hände med ljust och fräscht? Riksbyggen har med Uppsalaprojektet Aftonfalken vänt upp och ner på hur vi i Sverige ser på inredning. Med hjälp av den chilenska arkitektduon Grisanti & Cussen har Riksbyggen tagit fram en unik visningslägenhet.

Det har byggts nyproducerade bostäder i stor utsträckning i Sverige under många år. Oavsett bostadsutvecklare har nyproducerade bostäder en tendens att se likartade ut, något som Riksbyggen vill utmana med ett nytt unikt projekt.

Intresserad av Brf Aftonfalken i Uppsala? Gå på en visning – läs mer här.

– På Riksbyggen gör vi lägenheter för alla stilar. Nu vill vi att det ska synas. Många bostadsannonser är väldigt lika och inte särskilt inkluderande idag, ”ljust och fräscht” dominerar, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Utmanande inredning

Aftonfalken är ett nyproduktionsprojekt i Uppsala bestående av 91 lägenheter, ettor till fyror, i modern arkitektur. I satsningen samarbetar man med internationella designers där den färgstarka chilenska arkitektduon Grisanti & Cussen, kända för sin tidlösa inredning och design, är först ut.

– På Riksbyggen bygger vi bostäder där alla ska trivas, oavsett smak eller kulturell bakgrund, säger Mathias Sandberg.

Med mycket färger på väggarna, växter och detaljer i form av vackra möbler har duon förvandlat en visningslägenhet i Aftonfalken till en upplevelse. Hugo Grisanti och Kana Cussen verkar ifrån Santiago de Chile och blev 2015 utnämnda till Chiles ”bästa inredningsarkitekter” av ED Magazine.

Vill du gå på visning av Aftonfalken? Klicka här.

Konst och estestik

I sitt skapande utgår de från koncept, funktion och estetik där konst snarare än design är deras utgångspunkt och inspirationskälla.

– Vi tycker inte om saker som ser nya ut och blir jätteglada när folk frågar hur länge en inredning egentligen funnits på platsen? säger Hugo Grisanti.

Aftonfalken beskrivs som ett variationsrikt inslag i Uppsalas gatumiljö. Det är citynära men utan att tumma på närheten till naturen, vilket skapar möjlighet för variationsrikt vardagsliv. Med lägenheten inredd av Grisanti & Cussen vill Riksbyggen utmana ljust och fräscht samtidigt som de visar upp möjligheterna med en helt nyproducerad lägenhet.

Chilenska arkitektduon Grisanti & Cussen.