Unika bostäder byggs i skärgården

Ett stenkast från Rindö hamn ligger kulturmärkta Marketenteriet, en militär byggnad från tidigt 1900-tal, som nu omvandlas till unika skärgårdsbostäder med närhet till stan. Inflyttning sker hösten 2020.

Med omtanke om historien skapar vi något nytt för dig och framtida generationer, säger Hanna Lindskog, marknadschef på Åke Sundvall, som utvecklar och bygger projektet.

Samlingssalen i Marketenteriet på Rindö. Foto: Åke Sundvall

Bostadsprojektet är ett unikt sådant, där byggföretaget Åke Sundvall tillsammans med fastighetsutvecklaren Vasallen bygger om Marketenteriet till bostadsrätter. Byggnaden var ursprungligen en mäss för värnpliktiga och uppfördes 1909 efter ritningar av stockholmsarkitekten Erik Josephson. Totalt byggs tio lägenheter med unika detaljer, uteplatser och balkonger med utsikt över havet.

Intresserad av projektet? Anmäl ditt intresse här.

Foto: Åke Sundvall

Om jag köper en bostad i Marketenteriet – vad kan jag förvänta mig?– Det är ett gammalt hus med en fantastisk historia. Här har otaliga värnpliktiga ätit sina måltider, lyssnat på musik och roat sig. Det är en fantastisk chans att förvärva en unik nyproducerad bostad, med historiens vingslag påtagligt nära, säger Hanna Lindskog.

Ett liv i skärgården med Stockholm nära till hands 

Runt knuten från Marketenteriet finns både grönska, skyddade badvikar och utsikt över Östersjön. Några minuters promenad bort ligger Rindö hamn, som är den naturliga samlingsplatsen på ön. Från Rindö tar man sig enkelt till Stockholm med antingen bil, båt eller buss.

Hur skiljer sig Marketenteriet från ”vanliga” projekt? – Vi har valt att bevara så många originaldetaljer som möjligt som sätter sin egen unika prägel på varje enskild lägenhet. Den gamla korpralsmässen som görs om till en lägenhet har exempelvis två altandörrar som ursprungligen sattes dit för att underlätta insläppet till matsalen, säger Hanna Lindskog.

Vill du läsa mer om Marketenteriet? Klicka här.

Illustration: Åke Sundvall

Detta är Marketenteriet:Lägenheter: Tio stycken Upplåtelseform: Bostadsrätter Parkeringsplats: Ja Förråd: Ja Storlek: 2 – 4,5 rum och kök.