Därför ska du köpa nyproduktion – 7 fördelar

Nyproduktion eller inte? Många bostadsköpare hamnar i situationen där de står i valet mellan att köpa en begagnad bostad eller nyproduktion. I den här artikeln har vi listat några fördelar med en nyproducerad bostad.

1. Allt är nytt

När du köper en nyproducerad lägenhet är allt nytt och du är först med att ta en dusch, använda ugnen, öppna balkongdörren en sommarmorgon eller försova dig till jobbet. När du får nycklarna i handen är allt på plats i hemmet och du kan istället njuta av ditt nya hem.

Söker du ny bostad? Se vad Riksbyggen har där du bor.

2. Bestäm själv

En av de stora fördelarna med nyproduktion är att du kan bestämma hur din bostad ska se ut. Riksbyggen har ett inredningsprogram, som finns tillgängligt för vissa projekt, där deras inredare har tagit fram olika stilpaket att utgå ifrån. Sen kan du själv välja olika lösningar inom stilpaketet. Enkelt och snyggt!

3. Flytta in direkt

Riksbyggen har även inflyttningsklara lägenheter, det innebär att bostaden bara står där och väntar på dig. Det är fast pris som gäller, vilket innebär att köparen slipper en budgivning.

– Inflyttningsklara lägenheter är nyproducerade, den som flyttar in, blir bostadens första boende, säger Tobias Dysenius, affärsutvecklings- och försäljningschef på Riksbyggen.

4. Hållbarhet i fokus

För Riksbyggen innebär hållbarhet ett brett spektrum av möjligheter. Dels handlar det om minskad miljöpåverkan, men även smarta lösningar för social gemenskap och en långsiktig hållbar ekonomi för de boende. Under själva byggnadsprocessen använder Riksbyggen ett hållbarhetsverktyg för att få en bra hållbarhetsstyrning i varje projekt. Andra exempel på hållbara Riksbyggen-lösningar är solpaneler på tak eller att bygga med klimatförbättrad betong.

Fler fördelar med att köpa bostad hos Riksbyggen – läs mer här.

5. Ett tryggt sätt att köpa bostad

Alla bostäder Riksbyggen bygger omfattas av Riksbyggens Trygghetsfilosofi förklarar Tobias. Trygghetsfilosofin gör att oförutsedda händelser under köpet och första tiden i bostaden underlättas, till exempel om någon skulle bli kritisk sjuk eller om försäljningstiden på den nuvarande bostaden skulle dra ut på tiden. Riksbyggens Trygghetsfilosofi är en extra trygghet vid bostadsköpet, något som passar bra under rådande omständigheter i samhället.

6. Smart och funktionellt 

Riksbyggen bygger bostäder som är smarta, funktionella och moderna. Dessa är också utrustade med vitvaror av hög kvalitet samtidigt som inredningen är både snygg och funktionell.

7. Ekonomisk trygghet

Riksbyggen tar också ansvar för att föreningen ska ha en god ekonomi, vilket innebär att Riksbyggen köper eventuellt osålda bostäder för att säkerställa att föreningen får en full intäkt. Det innebär att eventuella avgifter inte kommer att läggas på dig som köper en bostad.