De köpte nyproduktion: ”Vi älskar vårt radhus”

Att flytta in i en nyproducerad bostad har många fördelar. Allt är nytt, modernt och tryggt. I den här artikeln har vi pratat med tre olika personer på olika platser i livet om varför de valde att köpa en nyproducerad bostad från Riksbyggen.

Sandra Persson och A.J Karikari tillsammans med sina två barn.

Sanaa Kamal är 28 år och arbetar som handläggare på en myndighet. Hon berättar att hon och hennes man tidigt siktade in sig på nyproduktion då det gav dem en bra bild om hur mycket pengar de behövde spara ihop till. Till slut hittade de en tvåa i Väsby Centrum, strax nordväst om Stockholm, och slog till. 

Vill du veta mer om Riksbyggens bostäder? Klicka här.

– Det allra bästa är att det är enklare att planera ett köp om man vet exakt vad kostnaden landar på, speciellt när man köper första lägenheten. Dessutom är det ett stort plus att allt är nytt och man är först ut med att bo i lägenheten, säger Sanaa och förklarar att hon pendlar till jobbet i Uppsala medan hennes man jobbar i centrala Stockholm.

Vad tycker du om din lägenhet?

– Jag är väldigt nöjd med lägenheten, den är smart planerad och jag uppskattar att det finns ett stort miljötänk som genomsyrar hela bygget. Dessutom är det nära till kollektivtrafik, vi har garage i anslutning till byggnaden och centrum precis bredvid.

Tryggt att köpa

I Lund, närmare bestämt i Södra Råbylund, i de sydöstra delarna av staden bor A.J Karikari, 34 år, och Sandra Persson, 31 år. Tillsammans med sina barn bor de i ett radhus på drygt 150 kvadratmeter byggt av Riksbyggen.

– Det har varit en spännande resa att se jordhögen bli preparerad och bearbetad för att senare se att det står ett färdigt hus på tomten, säger Sandra och A.J.

Brf Solkatten, Södra Råbylund i Lund.

De påpekar att en av de stora fördelarna med nyproduktion var att slippa en nervös budgivning, men också att de fick tydliga kalkyler för driftkostnader för boendet som skapade trygghet. 

Därför ska du köpa lägenhet av Riksbyggen – läs mer här.

– Dessa stämmer väldigt bra överens med kostnaderna för hur vi har bott och levt nu under dessa första 12 månaderna, säger paret.

Vad tycker ni om ert radhus i dag? 

– Vi älskar vårt radhus och är otroligt nöjda med vår investering. Riksbyggen gjorde ett väldigt bra jobb med att förmedla en bild av hur området skulle bli och hade en 3D funktion för insidan av husen som skulle byggas som stämde väldigt bra överens med hur det blev i verkligheten.

Paret fortsätter:

– Vi visste precis hur vi skulle inreda vårt framtida hem, vi vågade till och med att köpa en hel del innan huset stod inflyttningsklart, och de flesta möblerna var på plats samma vecka som tillträdet.

Levde upp till kraven

Eva Melin Backlund är 71 år och hon valde en nyproducerad bostad från Riksbyggen efter att hon sett en annons om att bostadsutvecklaren skulle börja bygga smålägenheter på Haningeterassen utanför Stockholm.

– Mina krav varatt lägenheten skulle ligga centralt, alltså nära till mataffär och kommunikationer. Lägenheten skulle vara på två rum och kök med hiss. Den fick inte vara större än 55 kvadratmeter och utrustad med balkong, säger hon.

Brf Framsidan på Haningeterrassen i Stockholm.

En lägenheterna i bostadsprojektet levde upp till hennes krav och då slog hon till. Hon berättar att hon dagligen tar promenader i härliga Rudans Naturreservat och i fina Eskilsparken. 

– Fördelen med nyproduktion är att allt är nytt. Riksbyggen hade en bra handläggare och bra logistik i hela köpprocessen, säger Eva.