Gå på rotobotvisning av nya Uppsala-bostäder

Coronapandemin kräver nya och innovativa lösningar. För Riksbyggen, en av landets största bostadsutvecklare, är det viktigt att kunna visa nya bostäder för bostadsspekulanter. Nu är det möjligt att gå på robotvisning av Uppsala-projektet Brf Åsikten Södra – direkt från soffan.

Brf Åsikten Södra ligger i centrala Uppsala, längs strandpromenaden.

För att bidra till minskad smittspridning av covid-19 och möta nya restriktioner har Riksbyggen tagit till en innovativ lösning. Via mobiltelefon eller dator kan alla bostadsintresserade styra en visningsrobot runt i lägenheten i Brf Åsikten Södra i Uppsala.

– Med nya utmaningar kommer också nya lösningar. Därför är vi på Riksbyggen glada att våra visningsrobotar nu är i rullning. Med bara några enkla knapptryck kan nu nyfikna på ett säkert sätt se sig om i sin kommande drömlägenhet hemma från soffan, köksbordet eller under skogspromenaden, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Testa att gå på robotvisning av Brf Åsikten Södra – klicka här.

Ligger längs strandpromenaden

Brf Åsikten Södra är ett bostadsprojekt bara några minuters promenad från centrala Uppsala. Med sin moderna arkitektur och läge precis längs strandpromenaden är det ett projekt som väckt uppmärksamhet. Det finns bostäderna i alla storlekar, från ettor på 34,5 kvadratmeter till stora femmor på 144,5 kvadratmeter. Det finns inflyttningsklara lägenheter. Med Riksbyggens koncept Inflyttningsklart blir du först i en lägenhet, men utan att behöva den väntetid ett normalt nyproduktionsköp innebär. 

Vy från en av de visningsrobotar som just nu används i Brf Åsikten Södra. Till höger i bild syns en vilande visningsrobot.

De robotar som finns tillgängliga för visningar i Brf Åsikten Södra är ett tydligt exempel på den anpassning och innovation som krävs för att hantera de utmaningar coronapandemin ställer oss inför.

– Vi tittar ständigt efter nya alternativ för att visa våra nybyggda lägenheter. Med visningsrobotarna har vi inte bara löst ett problem för de som inte kan eller känner sig bekväma med att lämna hemmet just nu. Med den här lösningen har vi också tillgängliggjort något som ibland är otillgängligt. Exempelvis att du bor i en annan del av landet men ändå vill kika in en lägenhet i en stad som du ska flytta till, utan att behöva resa, säger Mathias Sandberg.

Läs mer om vad det innebär att gå på en robotvisning – klicka här.

Fakta: Detta är Brf Åsikten Södra

Pris: 1 450 000–8 200 000 kr

Rum: 1–5 rum och kök

Area: 34,5–144,5 kvm

Avgift: 2 018–5 733 kr/mån

Våningar: 7

Lägenheter: 80