Byggstart för Stockholms nya landmärke Gasklockan – så får du välja lägenhet först

OBOS bygger cirka 320 lägenheter i exklusiva Gasklockan som når 110 meter över havet i Norra Djurgårdsstaden. Som medlem i OBOS för du förtur till lägenheter i Gasklockan och till hundratals andra bostäder i Stockholm.
– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sin drömbostad, först i kön väljer först. För att kunna köpa någon av de mest attraktiva objekten kommer ett medlemskap att vara avgörande, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige.

Norra Djurgårdsstaden i Stockholm

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med över 150 000 sålda bostäder runtom i landet.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter. OBOS signum är att bygga med kvalitet och omtanke där människor vill bo och leva, berättar Anna Clara Dettner.

Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt, många av dessa i Stockholm och dess kranskommuner.

650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden

Nyligen blev det klart att OBOS i hård konkurrens vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I projektet ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan.

– Gasklockan är unik på många sätt och vi är väldigt glada att Stockholm stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke. Det kommer att nå 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Gasklockan är en stor markinvestering för OBOS på uppemot 700 miljoner kronor, säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storsatsning i Stockholm.

Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026.
– Vi uppskattar att kunna starta försäljningen av lägenheter 2022.

Läs mer om de nya bostäderna i Gasklockan.

OBOS har det senaste året fått ytterligare två markanvisningar på 325 lägenheter på Kolkajen i samma område, vilket innebär att OBOS sammanlagt kommer att bygga omkring 650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden.

– Kolkajen blir också ett fantastiskt boende – centralt med tunnelbanan runt knuten och samtidigt nära vattnet Lilla Värtan och Djurgårdens natur, säger Sofia Ljungdahl.

Nyligen blev det klart att OBOS i hård konkurrens vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Så kan du välja först

Den som är medlem får chans att välja först. OBOS lanserar ett nytt medlemskap som ger förtur till att köpa nya bostäder. Som medlem får du tillgång till hela OBOS bostadserbjudande i Sverige.

– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sitt drömboende. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först, säger Anna Clara Dettner och fortsätter:

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Vi vill att alla våra medlemmar ska kunna välja sin nya bostad i lugn och ro.

Nya hem i Sollentuna, Årsta och Täby

OBOS har projekt på många ställen i Stockholmsområdet. Till exempel ska man bygga cirka 160 miljöcertifierade lägenheter i kvarteret Tårpilen centralt i Sollentuna. Målet är att starta försäljningen vintern 2021.

På Årstafältet bygger OBOS två bostadskvarter med cirka 185 lägenheter i en helt ny stadsdel som växer fram med cirka 6000 bostäder. Fokus är hållbar arkitektur och livet mellan husen med naturliga mötesplatser som skapar trivsel.

Även i Täby vid Roslags Näsby växer en ny stadsdel fram. Här bygger OBOS 60 ljusa och välplanerade lägenheter med balkonger och spännande burspråk, säljstart 2021. I Aronsborg vid Mälaren i Bålsta planerar OBOS för ett nytt bostadsområde med säljstart 2022.
OBOS bygger också i Järfälla, Vega i Haninge, Sandhamn, Vallentuna och Åkersberga.

Generösa förmåner och rabatter

OBOS medlemskap ger också mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu, berättar Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor. Därefter kostar ditt medlemskap 200 kronor/år – en avgift som OBOS bjuder på för 2020.

Bli medlem i OBOS här.