Nytt område i Linköping sticker ut: ”Lugn oas”

I centrala Linköping växer ett nytt och spännande bostadsområde fram. Här bygger Stångåstaden Ebbepark och kvarteret Lugnet, hållbara bostäder bara minuter från stan, service och lummig grönska.

Lugnet i Ebbepark blir ett modernt bostadskvarter i Linköping.

Ebbepark blir en hållbar stadsdel i Östra Valla i Linköping med en blandning av bostadsrätter och hyresrätter. Bakom projektet står bostadsutvecklaren Stångåstaden, vars vision är att skapa framtidens bostadsområde. 

Therése Alexis från Skandiamäklarna, som förmedlar bostäderna, utvecklar. 

Vill du veta mer om Ebbepark? Läs mer här.

– Samtliga bostäder i Ebbepark byggs enligt miljöcertifieringen “Miljöbyggnad Silver”. Det innebär att bostäderna måste leva upp till högt satta krav när det kommer till energiåtgång, värmekällor och inomhusmiljö, säger hon.

Hur en bostad med delvis öppen planlösning kan se ut i Lugnet.

Efter succén av försäljningen av första etappen av Lugnet, ett kvarter med bostadsrätter i Ebbepark, har försäljningen av etapp två precis påbörjats. Lägenheterna här blir ljusa och moderna om 1-4 rum och kök. Från mindre bostäder som är ett perfekta första boende, till större bostäder för barnfamiljer som letar större. Majoriteten av dessa får antingen balkong eller uteplats.

– Här bor du i en lite lugnare oas i en levande stadsdel, säger Therése Alexis. 

Klicka här om du vill veta mer om kvarteret Lugnet.

Förutom detta, finns det flera detaljer i områdets om sticker ut. Ett bra exempel på det är hund- och cykelduschen samt mekarhörnan som planeras. Dessutom finns det planer på att dra igång en lådcykelpool, tillägger hon. 

Nära universitetet, kommunikationer och grönområden 

Allt som du behöver för att få ihop vardagen kommer att finnas på plats i stadsdelen lagom till inflyttningen hösten 2021. Bland annat byggs både en skola och förskola samt en matbutik. 

I Lugnet får bostäderna sobra färgval och gedigna materialval.

Det är enkelt att ta sig till och från Ebbepark. Flera busslinjer passerar stadsdelen och med bil är du snabbt ute på E4. In till stan, universitetet och Mjärdevi Science når du enkelt med cykel på bara några minuter. Du har också nära till lummig grönska i Rydskogen och Vallaskogen, samt en kort promenad till Gamla Linköping.

Vill du komma i kontakt med Skandiamäklarna – läs mer här.