Stort intresse för JMs första projekt med ägarlägenheter i Västsverige

I Mölnlycke byggs ett unikt bostadsprojekt. Här bygger JM sitt första kvarter i Västsverige med ägarlägenheter – nära kommunikationer, grönområden och tio minuter från centrala Göteborg.

– Ägarlägenheter ger oss ett komplement till de boendeformer vi har idag, säger Johanna Flodén Sävfält på JM, marknads- och inredningsansvarig för Mölnlycke Ägarlägenheter. 

Kvarteret Mölnlycke Ägarlägenheter blir JMs första projekt med ägarlägenheter i Västsverige.

JM har sedan tidigare byggt ägarlägenheter i Stockholm och Uppsala och där har det visat sig vara ett lyckat koncept. Nu bygger man Mölnlycke Ägarlägenheter, ett av de första bostadsprojekten i regionen med den här upplåtelseformen.

Vill du veta mer om Mölnlycke Ägarlägenheter – läs mer här.

– Många vill sälja sitt hus och flytta till lägenhet. De har bott länge i sina hus och har inga huslån kvar. För dem är ägarlägenhet ett gyllene tillfälle att flytta till lägenhet där de kan få ett ägt boende med låg månadskostnad, säger Johanna. 

Fördelar med ägarlägenheter 

Ägarlägenheter är den absolut vanligaste upplåtelseformen runt om i Europa och i andra delar av världen. I Sverige är den fortfarande ganska ovanlig, men de senaste två åren har allt fler upptäckt dess fördelar. Upplåtelseformen kom till Sverige under 2009 och JM är en av de första stora bostadsutvecklare att bygga ägarlägenheter. Fram till 2020 stod JM för ⅕ av den totala mängden färdigställda och registrerade ägarlägenheter i Sverige, enligt SCB. 

Planen är att projektet ska bli en förlängning av Mölnlycke centrum.

En ägarlägenhet innebär att du äger din bostad till 100 procent och inte bara rätten att nyttja den, vilket är fallet i en bostadsrätt. Det fungerar som ”radhus på höjden”. Eftersom varje bostad är en egen fastighet disponerar du den också som du vill och du behöver exempelvis inget godkännande av styrelsen för att hyra ut den.

– Som ägare av en ägarlägenhet kan du göra om hur du vill, hyra ut samt pantsätta bostaden. Månadskostnaderna är dessutom betydligt lägre jämfört med en bostadsrätt. Då du enbart betalar för drift, skötsel och underhåll till en samfällighetsförening vars syfte är att ta hand om husets gemensamma ytor och anläggningar, berättar Johanna. 

Så blir bostäderna i Mölnlycke 

I kvarteret Mölnlycke Ägarlägenheter blir det lägenheter om 1-5 rum och kök. Från yteffektiva mindre bostäder med 4,5 meter takhöjd och sovloft, till rymliga femrummare. Alla bostäder, oavsett storlek, blir ljusa och moderna med bra vitvaror och sobra färgval. Dessutom får nästan alla antingen en balkong eller uteplats, varav vissa med utsikt över den närliggande sjön Massetjärn.

Vill du göra en intresseanmälan? Klicka här.

Nära service, kommunikationer och city

Det är enkelt att leva och bo i Mölnlycke. Bara några minuter bort ligger Mölnlycke Centrum med restauranger, service och förbindelser med buss till centrala Göteborg. Planen är att JMs ägarlägenheter i Mölnlycke ska bli en förlängning av centrum, bland annat med kommersiella lokaler i entréplan. 

Några minuter bort ligger Mölnlycke Centrum med restauranger, service och förbindelser med buss till centrala Göteborg

– De boende får ett jättebra läge med butiker, kaféer och service runt knuten samtidigt som de har närhet till Massetjärns fina promenadstråk och goda kommunikationer, säger Johanna avslutningsvis. 

Klicka här om du vill veta mer om Mölnlycke Ägarlägenheter.