Julklappstips – förtur till framtidens bostäder

Vill du ge bort en värdefull investering för framtiden? Ett OBOS-medlemskap ger förtur till tusentals bostäder i hela Sverige och sätter guldkant på vardagen. En hållbar julklapp till barn och barnbarn – medlemskapet kan ges även till den som är under 18 år.

Ett OBOS-medlemskap ger försprång i bostadskön och är en perfekt julklapp till barn och barnbarn.

Att flytta till sin första egna bostad är en stor händelse och de flesta kommer väl ihåg den första tiden i sitt nya hem. OBOS bygger hem i hela Sverige, från smarta ettor till radhus, villor och tomter. Som medlem i OBOS får du gå före i kön till deras bostäder och ju längre tid i kön – desto större möjlighet att få välja och köpa bostad allra först.

Vill du veta mer om OBOS-medlemskap? Klicka här.

– Vi har flera projekt nu där majoriteten av våra bostäder gått till medlemmar, så ett medlemskap kan vara avgörande i framtiden. Dessutom kan du som medlem köpa med OBOS Deläga i utvalda projekt, som innebär att du köper från halva bostaden och samäger resten med OBOS. På så sätt blir lånet och insatsen lägre, och det blir lättare att klara bankernas höga krav, berättar Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem.

Förtur på bostäder

Som medlem får du förtur när du ska köpa och välja bostad av OBOS. När du har köpt en bostad får du behålla din köplats att använda vid nästa bostadsköp i OBOS, så medlemskapet kan följa med från första ettan till det stora radhuset.

I Elverkshuset i Nacka kommer OBOS-medlemmar att erbjudas boköpsmodellen OBOS Deläga.

Att hjälpa någon komma in på bostadsmarknaden är en present som verkligen betyder något, särskilt för den som är ung och kanske inte ens börjat tänka på egen bostad än. Man behöver inte vara över 18 år för att få stå i kön, så medlemskapet går ge till såväl tonåringar som mindre barn.

Läs mer om att ge bort ett medlemskap i OBOS här.

När du ger bort ett medlemskap väljer du själv hur länge du vill betala för det. Antingen väljer du att betala årsvis så länge du vill eller för en bestämd tidsperiod på 5–20 år. Ett OBOS-medlemskap kostar 300 kronor i inträdesavgift första året + 200 kronor i årsavgift. Fram till sista december 2022 bjuder OBOS på årsavgiften.

Flera fördelar som OBOS-medlem

Ett OBOS-medlemskap är inte bara en perfekt julklapp för förturen till bostäder, utan också för alla förmåner som kommer väl tillpass när man flyttar hemifrån. Medlemmar får erbjudanden och rabatter för hemmet och praktiska saker som försäkringar – men också på nöjen, upplevelser, konserter, sportevenemang, resor och hotell.

En hållbar julklapp för framtiden – medlemskapet kan ges även till den som är under 18 år. 

– Du ger bort en investering för framtiden och något som kanske är svårt att få annars: möjligheten att köpa sin första egna bostad och ta steget in på bostadsmarknaden, säger Anna Clara.

Vill du veta mer om OBOS-medlemskap? Klicka här.