Kryddan – Linköpings populäraste bostadsområde

I det populära bostadsområdet Södra Ekkällan i Linköping växer ett nytt grannskap fram. Här byggs moderna bostäder i grannskapet Kryddan – tio minuter från city.

Kryddan ligger i det väletablerade området Södra Ekkällan i Linköping med bästa läge för ett modernt vardagsliv.

Kryddan blir ett nytt grannskap i Södra Ekkällan i Linköping med energieffektiva bostadsrätter. Totalt blir det tre etapper i grannskapet, där den första säljstartade våren 2022 och försäljning pågår. I första etappen blir det 60 bostäder med inflyttning från december 2023.

Här finns något för alla. Från etagelägenhet med fyra rum och kök, fördelat på två plan – till treor med ett extra badrum. I grannskapet finns det även välplanerade ettor och tvåor.

– Det är lätt att förstå varför området snabbt blivit ett av Linköpings populäraste. Du har naturen utanför dörren, skolor i närområdet och stan en kort cykeltur bort, säger Carl Almesåker Nennefors, projektchef på Bonava för grannskapet Kryddan. 

Vill du veta mer om Kryddan? Klicka här.

Ett hem är mer än vad som ryms inom fyra väggar 

Bostäderna i Kryddan blir ljusa och välplanerade med varierande planlösning. Oavsett storlek får majoriteten en gedigen balkong eller uteplats. Flera får dessutom ett trevligt läge som vetter mot den lugna och lummiga innergården.

Gården blir en grön oas där du kan pausa, umgås med familj och grannar eller påta i växthuset eller i kryddträdgården. Det blir även ett trevligt utekök med både grillplats och pizzaugn, ett hobbyrum med vask och arbetsbänk samt cykelrum.

– Ett hem är mer än vad som ryms inom fyra väggar. Gemenskap gör livet enklare och hemmet större. Därför lägger vi mycket fokus på det som finns utanför hemmet och som är viktigt för gemenskapen, säger Carl Almesåker Nennefors. 

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan på Kryddan.

I grannskapet kommer det bland annat att finnas gemensamt växthus, grillplats och cykelrum.

Nära kommunikationer, universitet och stadskärnan 

Knappt två kilometer bort från Kryddan ligger stadskärnan med allt från shopping, matbutik, restauranger och nöjen. Här finns även Stora Torget, Linköpings mittpunkt, som sprudlar med sina många restauranger och uteserveringar. Hit når du enklast genom att gå eller cykla några minuter.

Bostäderna i Kryddan blir ljusa och moderna med varierad planlösning och balkong eller uteplats.

Som boende i Kryddan har du också naturen nära till hands. På gångavstånd har du Tinnerbäcken som rinner genom södra Linköping. Lite längre bort hittar du även Tinnerö Eklandskap, ett naturreservat som erbjuder fina strövområden med skogar, sjöar och fornlämningar från järnåldern

Det är enkelt att ta sig till och från Södra Ekkällan. Från Kryddan tar det cirka femton minuter att promenera eller cykla in till city. Dessutom går det flera bussar i området med avgångar var tionde minut. Tar du hellre bilen är du snabbt ute på Linköpings yttre ringled som smidigt tar dig runt stan och vidare mot E4an.

Vill du veta mer om Kryddan – läs mer här.