Lotti och Hans valde nyproduktion: ”Förenklar tillvaron”

Paret Lotti och Hans Axelsson längtade efter ett praktiskt hem med mer tid över för annat än att sköta om bostaden. Nu ser de fram emot att snart få flytta in i en nyproducerad lägenhet i Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall.

Bonum Brf Grönbodal kommer få solseller på taken. Illustration: Riksbyggen..

1. Slipp underhåll och känn dig lugn med garantier

Att bo i en nyproducerad bostad gör att du kan luta dig tillbaka och slipper krävande underhåll – både i lägenheten och i de gemensamma ytorna. Paret Lotti, 64, och Hans, 65, ska flytta in i Riksbyggens kvarter Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall. Paret ser mycket fram emot ett nytt och bekvämt boende, berättar Lotti.  

Läs mer om Bonum Brf Grönbodal här.

– Det är alltid spännande att inreda och sätta sin egen prägel på en ny bostad. Vi gläds också åt den välplanerade gården med träd, planteringar och växthus. Sedan hoppas vi på en fin gemenskap i huset, och att vi kan få nya, goda vänner, säger hon.

Lotti och Hans Axelsson ser fram emot deras nya hem i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall.

Till skillnad från en villa låter en nyproducerad lägenhet dig åka iväg som du vill och du slipper krävande underhåll som snöskottning och gräsklippning. Innan du flyttar in har dessutom grundliga besiktningar genomförts och du får garantier på bostaden. Ett tryggt, smidigt och avslappnat sätt att bo på helt enkelt.

2. Ett tryggt bostadsköp

Att köpa en bostad är för många den största affären man gör i livet. För att göra det till en trygg upplevelse, från start till mål, erbjuder Riksbyggen sitt Trygghetslöfte. Det är ett ekonomiskt skydd för dig som privatperson och ska underlätta om något händer.

Här kan du läsa mer om Trygghetslöftet.

I Trygghetslöftet ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din befintliga bostad, skydd mot dubbel boendekostnad, avbokningsskydd och tillträdesskydd. I praktiken innebär det att om du blir sjuk eller blir arbetslös kan få rätt till upp till 12 fria månadsavgifter eller skjuta på tillträdesdagen med upp till tre månader.

3. Ett modernt och hållbart boende

Riksbyggens bostäder har låga driftskostnader och är byggda med genomtänkta material. Husen är även miljöcertifierade och har lösningar som underlättar en hållbar och välfungerande vardag. Det kan handla om solceller på taken, trevliga gemensamma utrymmen eller bilpool i föreningen. 

Läs mer om Bonum Brf Grönbodal här.

– Att nyproduktion innebär höga krav på energieffektivitet är förstås en bonus i dessa tider, och en stor fördel för oss. Solcellerna på taket förstärker den bilden, säger Hans.

Kök med smart planlösning och energieffektiva vitvaror i Bonum Brf Grönbodal. Illustration: Riksbyggen.

Förutom minskad miljöpåverkan, erbjuder Riksbyggens bostäder smarta lösningar för social gemenskap och en trivsam tillvaro. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder för dig som fyllt 55 år. I Bonum bor du i ett välplanerat och bekvämt boende – där Riksbyggen finns med hela vägen från köp till förvaltning av huset. 

Här kan du läsa mer om Bonum Brf Grönbodal.

– Vi valde ett vackert hus i ett läge som kändes intressant. Sedan har vi även insett att Bonum-konceptet innebär en möjlighet att förenkla tillvaron på ett praktiskt sätt för oss. Att kunna parkera inomhus i föreningens garage var även det en viktig parameter, säger Hans.

4. Du är först att bo

Det är en speciell känsla att vara den första som vrider om nyckeln i låset, lagar mat i köket eller använder duschen i en nyproducerad bostad. I Bonum Brf Grönbodal kommer du exempelvis kunna ta den första vårfikan på din stora balkong – som både har en inglasad och öppen del.

Läs mer om Bonum Brf Grönbodal här.

– Det är nytt och fräscht. Att de närmaste 10-15 åren bör vara tämligen fria från reparationer och underhåll av såväl föreningens hus som vår lägenhet känns också skönt, säger Hans.

5. Fast pris utan budgivning

Att buda på en bostad är ett stort stressmoment för många. Genom att köpa en nyproducerad bostad så slipper du budgivningar som drar iväg, då priset på bostaden är fast och det är först till kvarn som gäller.