Småstadskänsla och puls i nytt Solna-kvarter

Solna Centrum växer med nya bostäder. Mellan Gamla Råsunda och Vasastan byggs nu välplanerade hem i Solna Parad.

– I Solna Parad har du nära till allt du bryr dig om. Här finns både småstadskänsla och storstadspuls på samma gång, säger Charlotte Ohm, projektledare på Besqab. 

Solnavägen förvandlas till en alléprydd stadsgata. Illustration: Besqab.

I Solna Centrum skapar bostadsutvecklaren Besqab ett nytt levande bostadsområde med flera nya Svanenmärkta bostadshus. Hela Solnavägen utvecklas till en alléprydd boulevard kantad av bostäder, butiker och restauranger. 

Vill du veta mer om Solna Centrum och Solna Parad? Klicka här.

– Det blir en fortsättning på satsningen som påbörjats med de nya bostäderna i Gamla Råsunda, och som fortsätter hela vägen ner mot Torsplan i Hagastaden. Från Solna Centrum når du både gamla Råsunda och Vasastan med cykel på cirka 5-10 minuter, säger Charlotte. 

Solna Parad – Solnas nyaste kvarter

Solna Parad är Besqabs senaste kvarter i Solna Centrum. Här bor du nära både gröna naturområden, ett levande centrum och goda kommunikationer. På bara några minuter når du Stockholms City – oavsett om du tar tunnelbana, pendeltåg, bil eller cykel. 

Nu kan du få en glimt av livet i Solna Parad – Besqab har kommit så långt med byggnationerna att du kan uppleva projektet på plats. Detta genom att ta en titt in i Besqabs nyinredda visningslägenheter i Solna Centrum. Här kan du anmäla dig till en privat visning.

Bakom Solna Centrum ligger Skytteholmsfältet med lekplatser, fotbollsplaner, hundrastgård och ett mysigt café. Vill du besöka andra grönområden eller komma till vattnet ligger både Hagaparken och Ulvsundasjön på promenadavstånd.

Du har väl inte missat filmen om Solna Parad? Titta här!

Alla lägenheter får antingen balkong eller uteplats. Illustration: Besqab.

Som boende i kvarteret har du gångavstånd till både Mall och Scandinavia och Friends Arena. Solna Centrum ligger en ännu kortare promenad bort. Här finns butiker, restauranger, vårdcentral och annan service.

Hållbara hem i Solna Parad 

I Solna Parad blir det 116 välplanerade bostadsrätter om 1-5 rum och kök. Alla lägenheterna får antingen balkong eller uteplats, de flesta i sydvästläge.

Bostäderna i Solna Parad är Svanenmärkta, vilket bland annat innebär höga krav på hållbara material och energisnåla vitvaror. 

En Svanenmärkt byggnad granskas ur ett livscykelperspektiv. Det innebär ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och dess användning och förvaltning. Byggnaden ska också leva upp till tuffa krav på låg energianvändning

Klicka här om du vill veta mer om Solna Parad.

Välj mellan inredningslinjerna Solid och Säsong. Illustration: Besqab.

– Många banker erbjuder så kallade gröna bolån för att motivera fler att välja energieffektiva bostäder, och en Svanenmärkt bostad kan ge dig möjlighet att ansöka om ett grönt bolån, berättar Charlotte. 

Vill du läsa mer om Besqabs Trygghetspaket? Klicka här. 

Du kan även sätta din egen prägel på din lägenhet genom att välja inredningslinje. Linjen Solid går i klassiska färger och material medan Säsong är mer trendig och förändras över tid. Oavsett vilken linje du väljer får du en fin bas som är lätt att matcha och bygga på med din egen inredning. 

Nya Solna Centrum växer fram 

– För att använda stadsytorna på bästa sätt bygger vi de nya bostäderna ovanpå det befintliga parkeringsgaraget vid Solna Centrum. Husen kommer inte bara bidra med en ny stadssiluett, utan även ett ännu större utbud av butiker, restauranger och andra verksamheter, säger Charlotte Ohm avslutningsvis.

Översiktsbild över det nya Solna Centrum. Illustration: Besqab.

Vill du göra en intresseanmälan för Solna Parad? Klicka här.

Inflyttning i Solna Parad sker preliminärt från första kvartalet 2024. Vill du veta mer om bostäderna och projektet kan du kontakta ansvarig mäklare här.

Sveriges nöjdaste bostadskunder – för andra året i rad

Besqab har Sveriges nöjdaste bostadskunder för andra året i rad, det visar Prognoscentrets årliga undersökning. Läs mer om utmärkelsen och hur Besqab jobbar för att sprida boglädje och skapa hållbara hem och boendemiljöer.