Tvåfamiljshus med villakänsla i Barkarö Hage

I eftertraktat läge i natursköna Barkarö, tio minuter från centrala Västerås, planerar OBOS ett nytt kvarter med moderna tvåfamiljshus. Här får du villakänsla, med stor tomt i söderläge och egen parkering på uppfarten. 

Illustration: OBOS

I idylliska Barkarö, med skogen runt hörnet, ska OBOS bygga Brf Barkarö Hage. Det nya kvarteret består av 16 tvåfamiljshus i form av bostadsrätter – med inflytt redan från och med november 2024.

Läs mer om Brf Barkarö Hage här.

– Barkarö är ett populärt område för barnfamiljer. Just Barkarö by kommer att präglas av mestadels småhus med gemensamma ytor för lek och utevistelse. Här bor du med naturen in på knuten samtidigt som du har närheten till skola och fotbollsplan. Hela området kommer få en Bullerby-känsla med sina röda hus, säger Matilda Ekholm, projektutvecklare på OBOS. 

Trivsel i två plan

I Brf Barkarö Hage blir det välplanerade bostadsrättshus på 105 kvadratmeter fördelade på två plan. På nedervåningen hittar du bostadens sociala ytor med matplats och ett funktionellt kök. Det luftiga vardagsrummet på cirka 20 kvadratmeter leder vidare ut till uteplatsen på baksidan.

Intresserad av en bostad i Brf Barkarö Hage? Klicka här.

På övervåningen har du möjlighet att själv bestämma hur många sovrum du vill ha – två, tre eller fyra. Under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme för att underlätta familjens förvaring. Bostäderna blir luftiga med sina vita väggar och genomtänkta fönsterplacering som låter ljuset flöda fritt i bostaden.

Illustration: OBOS

Villakänslan i Brf Barkarö Hage blir minst sagt påtaglig. Här får du en stor tomt med gott om plats för studsmatta, fotbollsmål och odlingar i trädgården. Uteplatserna med trädäck i söderläge avgränsas med skärmväggar för att skapa avskildhet. 

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna i Brf Barkarö Hage.

– Kvarteret kommer att förstärka känslan av idyll med husens röda fasader och den bevarade stenmuren som löper längs delar av tomtgränsen. Dessutom gränsar tomterna till ett skogsbryn, vilket tillför extra lummighet och grönska, säger Sara Vilhelmsson, Kundansvarig på OBOS. 

På tomtens framsida finns plats för en mindre sittgrupp där du kan njuta av kvällssolen eller av skuggan en varm sommardag. Du får två parkeringsplatser på uppfarten och även en praktisk carport att parkera i. I anslutning till carporten finns ett förråd med gott om plats för familjens alla prylar och trädgårdsredskap. 

Mellan natur och stad

Det är lätt att leva ett aktivt liv i Barkarö. Du bor granne med skogen och dess härliga vandringsleder på ena sidan – och Barkarö Idrottsplats på andra sidan. För den golfintresserade ligger Fullerö golfbana bara fem minuter bort. För den badsugna erbjuder Mälaren fina badplatser. 

Intresserad av en bostad i Brf Barkarö Hage? Klicka här.

I Barkarö finns flera populära förskolor och skolor. Det finns även gott om lekplatser i området, varav en kommer att anläggas i kvarteret. 

Illustration: OBOS

Centrala Västerås ligger bara en mil norrut, dit tar du dig med buss på 20 minuter och med bil på tio minuter. För dig som tycker om att cykla finns det även en fin cykelväg som går hela vägen in till Västerås.

Tryggt köp med OBOS

Du behöver inte vara OBOS-medlem för att köpa en bostad vid säljstarten, men OBOS-medlemmar har förtur och går därför före i kön. För att hjälpa sina medlemmar när omvärlden svänger har OBOS även tagit fram trygga lösningar, som bland annat ger dig som köpare Skydd mot dubbla boendekostnader och Tillträdesskydd.

Läs mer om Brf Barkarö Hage här.

– Det är tryggt och enkelt att köpa en bostad av OBOS. Vi är en av Norges och Sveriges största bostadsutvecklare och vi återinvesterar vår vinst både i framtidens bostäder och i insatser för ett bättre samhälle. Utöver trygghetspaket erbjuder OBOS en räntegaranti för Brf Barkarö Hage. Den sträcker sig över hela tre år från inflytt och gör det ännu tryggare att köpa nyproduktion av oss, säger Sara Vilhelmsson avslutningsvis.