Nytt utseende på bostadsannonser

Foto: Svenska Mäklarhuset Hammarby Sjöstad

Nu är det enklare att spara och dela bostäder du gillar. Dessutom har avsnittet som förut kallades ”Fakta & Jämförelse” fått ett nytt utseende. Statistik, kartor och verktyg har fått mer utrymme.

Steg för steg bygger vi om så att hemnet.se ska bli lättare att använda för dig som besöker Hemnet i surfplattor och mobiler.

Spara och dela en bostad hittar du nu direkt under bilderna. Bläddringen mellan bilder har flyttats upp. Under knappen Dela hittar du Tipsa via e-post, Dela på Facebook, Twittra och Skriv ut.

Räkna på ditt nya boende. Verktygen för att räkna på bolån, el, försäkring, renovering, med mera har fått mer utrymme.

Kartan över område är det många som gillar. Därför visas den nu längre upp på sidan och är lite större. Flygfoton och gatuvyer finns nu i hela Sverige och gör det lättare att se bostadens omgivningar. Skolor visas på kartan i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Besökssiffror visas nu tydligare, så du enklare kan se hur populär en bostadsannons är. Tillsammans med Hemnets mobilappar för iOS och Android ger hemnet.se mest trafik till en bostadsannons.

Slutpriser i området har fått mer utrymme och uppmärksamhet i det nya utseendet. Vill du ha ännu mer detaljerad statistik så rekommenderar vi Svensk mäklarstatistik. Om du istället vill ha statistik om utbudet och utropspriser i ett område, se Hemnets sida om bostadsstatistik.

Snitt i området har tagits bort tills vidare eftersom genomsnitten som visades inte var tillräckligt exakta och rättvisande. Vi hoppas kunna presentera bättre statistik i framtiden.

Byggår hittar du nu tillsammans med annan fakta om bostaden. Byggår visas endast om mäklaren har angivit det.

Titta på en bostadsannons och berätta gärna för oss vad du tycker om det nya utseendet.

 

Text: Hemnet-redaktionen