Ödehuset som fascinerar Hemnets besökare

Ödehus fascinerar svenskar. Kanske är det utvecklingspotentialen, eller att ödehus rentav kan uppfattas som lite läskiga. En sak är säker, de väcker uppmärksamhet. 

Vill du ha koll på bostadsmarknaden? Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

Vad som anses vara just ett ödehus, eller spökhus som det ibland kallas, finns ingen entydig beskrivning av. Lantmäteriet har utgått från en bostadsbyggnad där ingen kan antas bo. En del är fritidshus medan andra är ärvda hus som sällan besöks. Ägarna är troligen inte längre i livet eller verkar av olika anledningar inte återvända.

Ett ”ödehus” som just nu väcker stor uppmärksamhet på Hemnet ligger i Sevalla i närheten av Västerås. Det är ett sekelskifteshus med unik karaktär som har en tydlig historia att berätta.

– Jag tycker att det är så roligt att fastigheten får den uppmärksamhet som den förtjänar då det är ett underbart objekt med massa potential och möjligheter. Jag känner mig också otroligt privilegierad att få förmedla en sådan unik bostad. Jag tror att fastigheten väcker en nyfikenhet som bidragit till det stora intresse som varit för Kinsta 2, säger Mikaela Gustavsson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling som har ansvar för att sälja objektet.

Du kan läsa mer objektet här. 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.