Läskigt objekt väcker uppmärksamhet på Hemnet

En aningen läskig villa i Bromma i västra Stockholm har blivit en Hemnet-snackis. Det är ett renoveringsobjekt som med sin unika karaktär fått en hel del uppmärksamhet. 

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Villan som ligger i Eneby i Bromma är ett renoveringsobjekt, det råder det ingen tvekan om. Men trots det har villan blivit en snackis. Anton Bjärkenrud på Svensk Fastighetsförmedling, förmedlar objektet. Han tror att det är två saker som påverkar uppmärksamheten. 

– Två orsaker framförallt, dels är det prisbilden, Bromma generellt är ett av Stockholms dyrare områden, varpå en så här pass stor villa och det låga priset väcker en del uppmärksamhet. Villadrömmen är fortsatt stor och Bromma ligger högt på önskelistan. Tyvärr ouppnåbart för många i och med prisbilden och de nya hårda lånereglerna. Men här kan man, med tid, energi och visioner få till ett bra boende samtidigt som man sätter prägeln själv. Men det billiga priset har naturligtvis en orsak och det är skicket, villan har tyvärr fått förfalla vilket jag valde att vara transparent med, något som på Hemnet är ovanligt och det gör ju också sitt och väcker en del nyfikenhet.

Det känns nästan lite läskigt på vissa av bilderna, hur upplever du villan? 

– Ja, vi valde att inte jämna till ljuset och ”försköna” bilderna, utan de fick vara lite ruffiga och ärliga. Både för att vara ärliga emot eventuella spekulanter, men också för att tydligt visa att här kommer man behöva lägga ner blod, svett och tårar för att få ordning på det.

Hur ofta dyker den här sortens objekt upp i Bromma?  

– Det är inte ofta, kombinationen dåligt skick och tomträtt gör det faktiskt exceptionellt ovanligt. På friköpt tomt hade det här objektet legat ute för mer än en miljon till och därmed i överkant på vad många villadrömmare kan lägga. Här kan man förmodligen konvertera tomten när man vill, har råd och lust.

Klicka här för att läsa mer om objektet. 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Bromma

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Bromma

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Bromma

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Bromma

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Bromma