Dröm dig bort till södra Gotland med den här gården

Drömmer du om ett liv omringad av grönska och hav? Den här gården på södra Gotland kan mycket väl svara upp till drömmarna.

Ett av Hemnets mest klickade objekt under vecka 8 var en renoverad gård på Gotlands södra delar. Gården har anor från slutet av 1800-talet och andas Gotland, det menar mäklaren som förmedlar bostaden, Charlott Nordahl Grauning på Home by Dean Fastighetsförmedling.

– Vi ser ofta att denna typ av fastigheter väcker stort intresse, vackra stenhus där det genuint gotländska lyser i genom i detaljerna, och just detta hus med sin ståtliga allé och härliga gårdsbild med precis lagom mycket tillhörande mark väcker mångas nyfikenhet. Dessutom ligger gården nära havet längs den västra kusten på södra Gotland vilket är ett populärt och väldigt omtyckt område av vår älskade ö, säger hon.

I objektsannonsen beskrivs gården som en ”varsamt renoverade gård med breda golvbrädor, hög takhöjd och bevarade kakelugnar (ej i bruk). Väl tilltagen, vindskyddad uteplats och en uppvuxen trädgården med äppel, päron, vinbär och kastanjeträd.”

Läs mer om objektet här.

Foto: Daniel Valstad, Esoft

Foto: Daniel Valstad, Esoft

Foto: Daniel Valstad, Esoft