”Vi som bor här känner stolthet över området”

Nordvästra Skåne lockar människor från hela landetmed sitt dramatiska landskap, närhet till havet och spännande arkitektur. I regionen finns också några av landets mest exklusiva bostäder. Och inom det segmentet är Valvet Mäklarfirma nummer ett.

Foto: Valvet

Med naturreservat som Kullaberg och Hovshallar och pittoreska byar som Råå, Hittarp, Viken, Mölle och Arild är nordvästra Skåne något alldeles extra.

Livet är enkelt och vi som bor här känner stolthet över området, det är också något särskilt med hur landskapet möter havet och hur de små byarna är som skatter för både turister och bofasta, så beskriver Lotta Edenhammar, VD på Valvet Mäklarfirma, hur det är att leva i nordvästra Skåne.

– Vi är många som har en längtan till havet och naturen. Här i nordvästra Skåne är dessa element ständigt närvarande. Havet finns i direkt närhet var du än befinner dig och landskapet är dramatiskt kuperat på Kullaberg, Svedberga kulle och vid Hovs hallar. I Helsingborg och Laröd finns landborgen där klinten bryts mot havet och blicken fästs på Kronborgs slott i fjärran, en vy som är lätt att älska, säger hon.

Är du på jakt efter ett nytt hem nära havet i nordvästra Skåne? Kontakta Valvet. 

Foto: Valvet

Dramatisk natur

Den dramatiska omgivningen i nordvästra Skåne innefattar några av landskapets vackraste naturområden, vilket gör det perfekt för människor som lockas av havet och att vara omfamnad av naturen, oavsett om det är ett sommarhus eller åretruntboende. Omgivningen har alltid lockat människor som vill bo nära naturen men med städer som Helsingborg, Malmö och Köpenhamn på nära avstånd. I regionen finns även några av landets mest exklusiva och eftersökta bostäder i mångmiljonklassen.

Valvet har sedan början av 1990-talet arbetat med att förmedla premiumbostäder.

Vi lägger ner ett stort arbete för att säkerställa ett bra resultat i varje affär, menar Lotta Edenhammar.

– Vi jobbar med att förmedla bodrömmar med karaktär och kustnära läge i hela nordvästra Skåne. Vårt fokus är på samma områden idag som för 27 år sedan och det är väldigt vanligt att vi får förmedla ett hus eller bostadsrätt flera gånger, säger hon.

Den vackra gamla fiskebyn Mölle i nordvästra Skåne.

Vad krävs av en mäklare som förmedlar den sortens premiumbostäder som ni till stor del arbetar med? 
– Allt vi gör, gör vi genomtänkt och med ett långsiktigt mål. Alla mäklare arbetar metodiskt och målmedvetet genom alla steg av i varje bostadsförsäljning. Vi har en genomtänkt marknadsföringsstrategi och lägger stor vikt på att skapa rätt innehåll och rätt ”paketering” för varje bodröm. Det finns inga genvägar eller ”quickfix” här. Det krävs att man tycker om det här sättet att arbeta på och framför allt måste man brinna för kvalitet på riktigt, säger Lotta Edenhammar.

Fakta: Detta är Valvet

Nordvästra Skånes ledande fastighetsmäklare med attraktiva bostäder i kustnära områden som specialitet. Valvet har kontor i Helsingborg, Viken, Höganäs och Ängelholm.

Vill du veta mer om Valvet? Klicka här.