Utdragbart (!) fritidshus sticker ut på Hemnet

Vissa fastigheter har det där extra, så är det bara. Det kan var ett läge, unika detaljer eller många kvadratmeter. Men få fastigheter har en sådan klurig konstruktion utan driftkostnader som det här arkitektritade sommarhuset.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Johan Höwler, Studio054
Mäklare: Agentur Fastighetsförmedling

2004 byggde de holländska arkitektparet Boris Zeisser och Maartje Lammers sitt drömhus i Årjäng, Värmland. Nu ligger fritidshuset, även kallat för ”Dragspelshuset”, ute till försäljning med utgångspriset 1 975 000 kronor.

Huset har bland annat figurerat i programmet ”Hustoppen” på TV8 där arkitektparet berättade om tanken bakom husets unika design.

– Tänk dig hur en fjäril utvecklas, den ligger först i en puppa under vintern och gör sig så liten som möjligt, men sen när sommaren kommer öppnar den upp sig till en vacker fjäril, säger Boris Zeisser.

Foto: Johan Höwler, Studio054
Mäklare: Agentur Fastighetsförmedling

Intill huset porlar en bäck som mynnar ut i sjön framför bygganden. För att huset skulle kunna byggas så nära bäcken som möjligt, kom arkitekterna fram till lösningen att göra det expanderbart, därav namnet ”Dragspelshuset”. I hopfällt läge är det 45 kvadratmeter och i utfällt läge är det 72 kvadratmeter stort.

Malin Jakobsson på Agentur Fastighetsförmedling, som förmedlar fritidshuset, berättar att bostaden väcker nyfikenhet hos många.

Det mest unika med huset är att det går att veva ut så det blir större. Det finns mycket nyfikenhet och intresse för huset, men även flera seriösa spekulanter, säger hon.

Foto: Johan Höwler, Studio054
Mäklare: Agentur Fastighetsförmedling

Se hela bostadsannonsen här.