Här är huset som inte liknar något annat

Utanför Mariestad ligger en färgstark villa som blivit en riktigt snackis i sociala medier. Konstnären och ägarinnan Leyla Salm, är överraskad av uppmärksamheten som objektet fått.
Engagemanget är överväldigande. Vi har fått reaktioner inte bara från Sverige, utan hela världen, säger hon.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Andre Nordblom/Husfoto

Ett av de mest klickade objekten på Hemnet just nu är en grön villa i tätorten Lyrestad med en minst sagt uttrycksfull insida. I huset bor konstnären Leyla Salm tillsammans med maken Fredrik Joustra.

Att paret hamnade i Sverige var en ren tillfällighet. De hittade villan på en köp- och säljsajt hemma i Nederländerna 2016 och reste inte långt därefter till Sverige. Resten är historia.

– Det har varit ett stort och krävande projekt, men även roligt. Jag har inrett det precis som jag har velat, utan att bry mig om vad andra ska tycka.

Nu fyra år senare är det dags för ett nytt konstprojekt, berättar Leyla Salm.

– I nuläget har vi ingen aning om var vi ska flytta, men vi har många idéer.

Foto: Andre Nordblom/Husfoto

Andreas Bromfalk, mäklare vid Fastighetsbyrån, som förmedlar objektet, berättar att han aldrig förmedlat något liknade tidigare.

– Huset är helt magiskt och sticker verkligen ut från det mängden. Jag hoppas verkligen att vi kan hitta en köpare som vill fortsätta på den inslagna vägen, det vore ju lite synd att måla vitt här, säger han.

Villan stod klar 1909 och är 118 kvadratmeter, fördelat på nio rum som alla fått sin egen karaktär och personlig prägel. Därtill tillkommer även en gäststuga, uthus och en tomt på 6 386 kvadratmeter.

Vill du ser fler bilder? Till bostadsannonsen här.

Foto: Andre Nordblom/Husfoto

Visste du att….

Leyla Salm kommer ifrån en holländsk konstnärssläkt, där arkitekterna Gerlof Salm och hans son Abraham Salm, är mest framstående. De har bland annat ritat flera kända byggnader i Amsterdam, däribland Paradiso och Keizersgracht.