Från bönhus till modern familjevilla

Strax utanför Umeå har ett gammalt bönhus från 1930-talet genomgått en makalös förvandling och är nu en toppmodern villa.
Det är ett mästerverk helt enkelt, säger Sara Stenlund, mäklare på Boporten, som förmedlar objektet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Per Kjell

För bara några år sedan hade villan i Håkmark ett helt annat utseende. Under de senaste åren har ägarna, ett arkitektpar, ritat sitt drömhus. Paret har valt att behålla byggnadens karaktär, men skapat ett funktionellt hem passande en familj.

Villan är 170 kvadratmeter stor och har totalt sex rum, varav två våningar. Bostaden präglas av genomgång högt i tak, vackra fönster och unik interiör. Husets hjärta, den tidigare bönsalen, har omvandlats till ett bibliotek som vetter mot kök och tillhörande matsal.

– Det är verkligen ett fantastiskt rum, säger Sara Stenlund.

Byggprocessen startade 2015 och de sista detaljerna slutfördes 2018. Nu ett par år senare ligger huset ute till försäljning. Enligt Sara Stenlund är intresset för bostaden stort och hon förväntar sig en försäljning inom kort.

Vill du se fler bilder? Klicka här.

Foto: Per Kjell

Foto: Per Kjell