Filmstjärnehus väckte stor uppmärksamhet

En unik Bruno Mathsson-villa i Stockholm med filmstjärneglans och en arkitektur som för tankarna till 50-talets Hollywood. Det är några av de egenskaper hos den bostad som i veckan väckte stor uppmärksamhet på Hemnet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Foad Karo.

Den spektakulära enplansvillan om 234 kvadratmeter på solsidan i Saltsjöbaden uppfördes 1957 av Bruno Mathsson för jazzsångerskan och filmstjärnan Alice Babs och hennes familj. Huset har sedan dess endast haft tre ägare och har omsorgsfullt renoverats där den välskötta arkitekturen och delar av husets originaldetaljer, exempelvis i köket, har bevarats under de renoveringar som genomförts under åren. 

Foto: Foad Karo.

Huset har, i sann Bruno Mathsson anda, genomgående stora fönsterpartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och i de sociala ytorna är det tavertin-marmor på golven. Hela huset värms upp med golvvärme, något som på 1950-talet sågs som en galen lösning, men som idag istället visar på att Bruno Mathsson var före sin tid.

Henrik Silver, mäklare på Bjurfors Nacka, som förmedlar fastigheten berättar att intresset för huset varit väldigt stort och lockat många spekulanter och roliga gäster.

– Vi har haft drygt 100 spekulanter där många av gästerna varit både musiker och skådespelare.

Villan såldes den 3:e oktober.

Foto: Foad Karo.