Gammal brukskvarn väcker stort intresse

Letar du efter en fastighet där du kan smida både planer och smycken? Nu finns en unik möjlighet att förvärva en 1800-tals kvarn i Furudals bruk med gammal charm där både smedja och maskinrum finns bevarade. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Eric Böwes, Diakrit

Fastigheten har en perfekt läge i Furudals bruk, Rättvik, strax intill Ore älv. Mycket av den gamla känslan och originaldetaljer finns bevarade och de stora öppna ytorna i kombination med de fantastiska fönstren ger en enorm rymd och härlig atmosfär.

– Det är en unik fastighet med ett fantastiskt läge och det händer mycket positivt i Furudal med omnejd just nu så det ska bli spännande att se vad en ny ägare har för plan med den gamla kvarnen i Furudals Bruk, säger Kennet Kniif, mäklare på fastighetsbyrån Rättvik.

Med en totalyta om 214 kvadratmeter rymmer fastigheten idag ett kök, wc och dusch, stort sällskapsrum med matplats och sovavdelning. Längre in i huset ligger även den tidigare kvarnens maskinrum, smedja och ett matrum som passar perfekt för stora middagar. 

Läs mer om bostaden här.

Foto: Eric Böwes, Diakrit

Foto: Eric Böwes, Diakrit