Pampig våning på anrik adress lockar klick

Högst upp i ett av de mest anrika bostadshusen i Göteborg ligger denna representationsvåning som under sina 135 år endast haft tre ägare. Bostaden beskrivs som en varsamt renoverad pärla där man känner historiens vingslag, och vi kan bara hålla med.

Foto: Sotheby’s International Realty

Våningen, som ligger högst upp i anrika Viktoriahuset som byggdes 1885, var då byggmästarens lägenhet. Sedan dess har lägenheten endast haft tre ägare som varsamt renoverat våningen och bevarat tidstypiska detaljer som öppen spis, målningar, parkettgolv och stuckaturer. 

Lägenheten är i två plan med en totalyta om 357 kvadratmeter, fördelat på 9 rum och kök. Den genomtänkta planlösningen erbjuder bland annat tre sällskapsrum i fil med balkong i bästa sydvästläge samt ett master bedroom med privat marmorerat badrum och glastak.

Stefan Essunger, fastighetsmäklare på Sotheby’s som förmedlar fastigheten, berättar om den unika bostaden och dess charm.

– De ville spela in filmen om Björn Borg och Ruben Östlunds senaste film där. Och det faktum att det bara varit tre ägare på 135 år, det visar att man trivs i lägenheten, säger han.

I lägenheten finns även bibliotek med fantastisk panel och öppen spis samt en salong. 

Läs mer om bostaden här.

Foto: Sotheby’s International Realty.

Foto: Sotheby’s International Realty