Krombyvägen 69

Glostorp, Malmö Boosta bostaden
Karta & restider

14 995 000 kr
Gård/SkogGård/Skog

Sofiedals Gård, har ursprungligen fått sitt vackra namn efter frun Sophie som bodde i huset 1830. Det är ett ypperligt tillfälle för både dig som privat person eller egen företagare med visioner att förvärva denna genuina och sällsynta gård från 1800-talet. Ett hem rik på historia och charm, där gammalt och nytt är blandat i perfekt harmoni. På tomten finns rikligt med ytor för egen odling och annan grönskande växtlighet.

Sofiedals Gård är magnifikt placerad i den lugna byn Krumby med 14 stycken hushåll. Byn är en av få oskiftade byar i Sverige i samband med enskiftet i slutet av 1700-talet. Första parkett till golfbanan som närmaste granne och flertalet hästgårdar intill. Nya ridvägar är under utbyggnad cirka 8–9 km långa i direkt anslutning till byn. Dessutom är det skrittavstånd till Käglinge Rekreationsområde.

Ett unikt boende i harmoni med Skånes gröna landskap vackert samspelande med himmelns blåa färg. En bevarad och varsamt renoverad skånegård där ägaren har utnyttjat varje kvadratmeter till sin fulla potential.

Detta fantastiska boende erbjuder 284 kvadratmeter i bostadsyta med flertalet rum och sovrum i olika utformningar och storlekar. På bottenvåningen finner du eleganta och rymliga sällskapsrum i fil med högt i tak, två vackra kakelugnar, stuckaturer, spegeldörrar, parkettgolv och takbjälkar. Ytorna är praktiskt fördelade och är en del av det som ger gården sin charm. Här finns det verkligen goda möjligheter att skapa trivsamma ytor för familjen tillsammans med sitt möblemang. För de långväga gästerna finns det rum att inreda till gästrum om så önskas. Ni finner även bakom de magnifika och tidstypiska spegeldörrarna den enastående punschverandan med den slående utsikten över den parkliknande trädgården med tillhörande swimming pool. Här ramas ni in av den vackra och äldre originalmålningen samtidigt som ni ges tid för avkoppling tillsammans med en varm kopp te och en bra bok. De rymliga och generösa sällskapsrummen kan användas både som bibliotek, tv-rum eller avdelning för ert biljardbord om så önskas. I sällskapsrummen vilar det vackra parkettgolvet och samtliga fönster har fina fönsterbänkar i marmorgrå eller svart granit.

Det helrenoverade köket är i lantlig anda med ljusgråa köksluckor från Marbodal. Bänkskivan är i vacker svart granit som bryts av med ekbänkskiva på sina håll. Det vilar ett fint skeppsgolv i köket och väggarna är smakfullt beklädda med vita kakelplattor. Det funktionella köket har vitvaror från Siemens så som kyl/frys och fläkt. Köket är även utrustat med spis med induktionshäll, två stycken ugnar, spisfläkt samt den alltid så omtyckta diskmaskinen. I köket fås även ett fantastiskt ljusinsläpp från fönsterna och även en ingång till tvättstugan samt en dörr ner till källaren. I den fina tvättstugan vilar en praktisk våtrumsmatta i grått och ni finner dessutom det charmiga skafferiet som rymmer alla era torrvaror på ett utmärkt sätt. Här blir ni generöst försedda med smidiga skjutdörrar som praktiskt döljer er förvaring. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt en funktionell tvättbänk i laminat samt kakel i vitt.

På bottenvåningen finns det även en mindre och praktisk halvkaklad gästtoalett utrustad med toalett och handfat alldeles intill groventrén. I den rymliga groventrén med vackert klinkergolv ges en ingång intill ett utrymme med generösa ytor för att hänga av era ytterkläder och praktiskt förvara era skor bakom skjutdörrarna. Här finns även ingån

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård
Boarea
284 m²
Tomtarea
4,1 ha tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
65 200 kr/år
Byggår
1929
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Krombyvägen 69 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
14 995 000 kr
Driftkostnad
65 200 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

6 859
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 10 dagar sedan, den 8 november 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra gårdar/skog som sålts.

Guider & Tips