Tranekärrsvägen 91

Skäret, Höganäs Karta & restider

10 900 000 kr
VillaVilla

Välkommen till Tranekärrsvägen 91!

Likt en landskapsmålning, med utsikt över Skälderviken och Kattegatt, ligger fastigheten Tranehus. Här utlovas inte bara sinnlig ro, utan också ett boende med hög livskvalitet. Fastigheten består av tre hus som alla är byggda i gedigna material och utformade för att smälta in i det skånska landskapet med vit puts, röda snickerier och spröjsade fönsterpartier. Ett av husen är en efterkonstruktion av det ursprungliga 1700-talshuset som har stått på samma plats. Invändigt har husen en modern planlösning med öppna sällskapsytor och en tidlös känsla. Tomten som omger husen är av parkliknande karaktär med kuperad terräng, dammar, gångbro och träddungar. Mitt i denna gröna oas finns dessutom ett härligt trädäck med pool och utedusch i soligt söderläge att njuta av.

Kullabygdens rika utbud av upplevelser väntar utanför dörren; havsbad, naturreservat, golfbanor, cykelleder och fiske. Det skiljer endast 150 meter mellan tomten och en liten hamn med möjlighet till båtplats. Området bjuder även på ett välfyllt skafferi av traktens fina råvaror. På sommaren kan du ta cykeln ner till hamnen i Svanshall för att köpa färsk fisk och till den lokala bonden för att komplettera med säsongens primörer. För ett större utbud av service och butiker tar du bilen till närliggande Höganäs eller Ängelholm.

I denna fina del av Kullabygden är möjligheterna stora oavsett om du vill ha bostaden för dig själv, hyra ut delar av fastigheten för semester som nuvarande ägare eller göra något helt annat. Kanske är detta denna den perfekta platsen för kafé, SPA, butik eller generationsboende?

KULLABYGDENS PRAKT
Kullabygdens pittoreska omgivningar bjuder på ett rikt utbud av aktiviteter och naturskön miljö. Badplatser finns det många av, med allt från breda sandstränder till branta klippor. Ett stort utbud av kaféer och restauranger hittar du i kustpärlor som Arild, Mölle och Höganäs men det finns också en stor spridning av trevliga matställen och butiker med närproducerade råvaror över hela halvön. Det behagliga klimatet tillåter dessutom några vingårdar med egen produktion i området. För golfentusiasten finns det flera banor att välja bland och för den som föredrar att äta färsk, egenfångad fisk till middag finns det många platser att prova lyckan på. Fastigheten Tranehus har ett idealiskt läge mellan de två fiskebyarna Skäret och Svanshall och endast 150 meter från vattenbrynet. På bekvämt cykelavstånd nås det välbesökta kaféet Flickorna Lundgren på Skäret. På Tranehus får du ett semesterparadis som kan avnjutas året runt.

VY ÖVER KATTEGATT
Från Norra Kustvägen, som följer Kattegatts glittrande hav, viker du av mot Tranekärr och fastigheten Tranehus. Husen är placerade en bit upp på slätten och har en storslagen utsikt över Skälderviken. Omgivningarna är lugna och natursköna. Vart du än vänder blicken finns vidsträckta landskapsvyer.

Direkt till höger ligger ”Lilla huset” med vitputsad fasad, spröjsade fönsterpartier, rött korsvirke och stående träpanel, som är en avbildning av ursprungshuset med anor från 1700-talet. När ägarna övertog tomten 2004, stod det gamla, fallfärdiga huset fortfarande kvar som tyvärr inte gick att rädda. Efter spännande efterforskningar uppdagades det att en av ägarna hade släkt som var uppvuxen i huset, vilket i sin tur ledde till att ägarparet beslutade sig för att uppföra ett nytt hus som var så likt originalet som möjligt och därmed bevara ett stycke historia. Huset stod

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
460 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
4 808 m² tomt
Antal rum
16 rum
Driftkostnad
49 700 kr/år
Byggår
2006
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Tranekärrsvägen 91 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
10 900 000 kr
Driftkostnad
49 700 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

4 360
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 7 dagar sedan, den 12 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips