Helenedalsvägen 1

Mölndal - Helenedal, Mölndal Karta & restider

13 600 000 kr
VillaVilla

Det vita, slätputsade huset ligger vackert inbäddat i pastorala omgivningar. Knappt tio minuter från centrala Göteborg öppnar sig kuperade marker och grönskande lövskog. Atmosfären runt huset är lika stark som fridfull. Vissa ljumma kvällar bryts stillheten endast av frustandet från hästarna som betar i kvällssolen, alldeles intill. Sitt och njut på uteplatsen eller längre ner "bland det gröna", lyssna på porlet från bäcken som mynnar i två dammar där gräsänderna simmar och som tidigare har fungerat som kräftodling. Samtidigt rullar vågorna stilla mot Rådasjöns strand, bara några hundra meter bort.

Villan byggdes 2006 och har en boarea om 273 kvm samt biareor om 271 kvm. Arkitekturstilen har tydliga inslag av klassisk funktionalism – det stiliserade formspråket, fönstersättningen och de tidlöst rena arkitekturlinjerna.

Byggnadens fina anpassning till den unika platsen utgör en stor del av intrycket. Med en trädbevuxen brant i ryggen sluttar gräsytorna mjukt ner från villans platå, ut mot resten av den enorma parktomten om hela 10.566 kvm. Närmast är byggnaden omfamnad av stensättningar och längre ut av träd och buskar. Det integrerade orangeriet och garagebyggnaden i diagonal mot huvudbyggnaden skapar en skyddad och trivsam gårdsmiljö som är belagd med traditionell gatsten. När mörkret faller och villan lyses upp är atmosfären runt huset oerhört speciell.

De rena fasaderna, under svagt sluttande takpartier, är perforerade med omfattande glaspartier. Det gör att interiörens transparens mot utemiljön, via fasadens takhöga glaspartier, är snudd på total. Två balkonger och flera öppningsbara partier bidrar till intrycket.

Interiören är starkt präglad av öppna ytor, ansenlig rumsvolym och kaskader av ljus. Formspråket är rent och planlösningen lika genomtänkt som bitvis direkt överraskande. På första plan öppnar sig stora sällskapsytor med en iögonfallande öppen spis och öppningsbara glaspartier. Köket på övre plan ligger i öppen planlösning med matsal och sällskapsyta där ytterligare en öppen spis ger karaktär. Villan har fem smakfulla badrum med lika många stjärnor samt fyra sovrum varav villans master bedroom ligger en suite med både badrum och walk-in-closet. Bland husets huvudnummer bör nämnas den japansinspirerade spaavdelningen med kalksten, inbyggd badpool samt bastu.

Dubbelgaraget, med stor förrådsdel och verkstad, har dubbla el-portar och värmeslingor i asfalten närmast portarna. På garageuppfarten finns även ett stort isolerat förråd för maskiner och trädgårdsredskap

Till de arkitektoniska värdena läggs en sällsynt hög kvalitet avseende material, hantverk och design. Fasaden är putsad betong, taken är klädda med zinkplåt och sedum. Interiört hittar du rena och tidlösa naturmaterial, bland annat valnötsparketter och portugisisk kalksten.

Läget, bara knappa tio minuter från centrala Göteborg eller Landvetter, är ett kapitel för sig. Omgivningarna är natursköna och nämnda Rådasjön och Gunnebo slottspark ligger en kortare kvällspromenad bort. Sjön erbuder allt från morgondopp och friluftsliv till aktiviteter som seglarskola, kanot, fiske, skridskoturer, isjakt mm. Här finns även bra bussförbindelser till både Göteborg och Mölndals centrum.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
273 m²
Biarea
217 m²
Tomtarea
1,1 ha tomt
Antal rum
7 rum
Driftkostnad
70 530 kr/år
Byggår
2006
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Helenedalsvägen 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
13 600 000 kr
Driftkostnad
70 530 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

7 210
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 7 dagar sedan, den 15 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips