Stationsvägen 15

Djursholm Ekeby, Danderyd Karta & restider

13 900 000 kr
VillaVilla

Välkommen till denna välskötta fastighet med möjlighet att skapa ett drömboende. Stor plan sydvästvänd trädgårdstomt med flera fruktträd. Insynsskyddat läge. Villan ligger bara ett stenkast från Djursholms Ekeby station vilket ger ett mycket bekvämt läge till Roslagsbanan. Friliggande garage och förråd samt Attefallshus. Parkeringsplatser med eluttag. Bergvärme. Entréplan har tre ingångar varav en med lastkaj. Stora fönster ger goda skyltmöjligheter. På övre plan finns en våning med öppen spis och terrass med soligt läge. Villan har många möjligheter. Inred hela huset för en familj, skapa ett generationsboende eller starta butik, galleri. I fastigheten fanns också under många år det kända Cerenabageriet. Nuvarande ägare har brukat fastigheten som kontor.
Djursholm har ett mycket naturskönt och sjönära läge invid Värtan samtidigt som det ligger på ett bekvämt pendelavstånd från Stockholm. För de som uppskattar en aktiv fritid erbjuder Djursholm ett stort utbud av aktiviteter. Inom en radie av bara några kilometer finns golfbana, tennishall, gym och idrottsplats samt ridskola och segelskola. Altorpsskogen, intill Djursholms Golfbana, har motionsspår av varierande längd. Vintertid görs fina spår på golfbanan för längdskidåkning och på andra sidan driving rangen finns en kvällsupplyst pulkabacke - Eddabacken. I Djursholm finns även två insjöar. Kring Ekebysjön, som sedan 2008 är klassat som naturreservat, finns ett trevligt promenadstråk och ett synnerligen rikt djurliv. Invid Ösbysjön finns två badplatser, en mer barnvänlig med liten sandstrand och på den södra sidan det s.k. dambadet med bryggor och ombyteshytt. För den som föredrar bad i Värtan finns strand- och klippbad vid Germaniaviken. På vintern plogas skridskobanor på både Ösbysjön och Värtan, om vädret tillåter.
I Djursholm finns även många bra förskolor och skolor. Baduhild på Lillkalmarvägen och Småbarnsskolan på Fafnervägen. För grundskolebarn finns Ekebyskolan, som huserat i samma byggnad senan starten 1908. Även British International School ligger i närheten. När det är dags att börja högstadiet är det Djursholms Samskola som gäller.
Djursholm är ett levande samhälle med ett livligt centrum vid Djursholms Torg. Här finner man ett stort serviceutbud med affärer, apotek, läkarmottagning och flera riktigt bra restauranger.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
246 m²
Biarea
65 m²
Tomtarea
1 937 m² tomt
Antal rum
9 rum
Driftkostnad
61 600 kr/år
Byggår
1909
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Stationsvägen 15 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
13 900 000 kr
Driftkostnad
61 600 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

6 353
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 5 dagar sedan, den 11 juni 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips