Häggeby kyrkväg

Skokloster Häggeby, Håbo kommun Se på karta

2 450 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
2 586 m²

Nu ges en fantastisk möjlighet för dig som drömmer om att bygga ditt eget hus på en härlig och lantlig tomt i historisk miljö i Häggeby på Skoklosterhalvön.
Här erbjuds du vidderna, åkrar, fruktodlingar, skog och såklart närheten till Mälaren och båtplats.
Fastigheten Nederhassla 1:18 är ligger på ett ypperligt läge och mäter 2 586 kvm. Förhandsbesked finns redan klart hos Håbo Kommun och avser byggnation av bostadshus av fritt val i storleken 150-200 kvm BYA (byggnadsarea). Dessutom finns förhandsbesked på en komplementbyggnad på 60-70 kvm BYA (byggnadsarea) Ett servitut har bildats med rätt att använda väg och in och utfart. Detta är gjort i samband med fastighetsregleringen. Fastigheten har ett enskilt läge utan genomfartstrafik.
Vatten och avlopp måste ordnas av fastighetsägaren. El finns vid tomtgräns och fiberkabel går längs med tomten.

Här i området lever man i ett mikrosamhälle med ”bykänsla”. En härlig sammanhållning där det arrangeras aktiviteter för byborna. Häggebygården intill kyrkan får nyttjas av byborna. Här kan man ordna med kalas eller andra sammankomster. Lokalen rymmer ca 60 personer. Det finns bord och stolar och porslin samt WC. Och en stor parkering utanför.
I Häggeby anordnas det årligen med ”Gästabud”, ”Skördemarknad” och loppisar och andra trevligheter.
Häggeby representeras av entreprenörsanda med ekologisk honungstillverkning, betongkonst, musteri, vinodling och mycket goda förutsättningar för den hästintresserade med flertalet intilliggande stall. Intill kyrkan finner man en privat ridanläggning med inriktning på hoppning. Anläggningen, både ridhus och utebana håller absolut högsta kvalitét.
Omgivningen intill Mälaren och Rölundaåsen ger den naturintresserade direkt tillgång till Upplandsleden, båtliv och fiske. För köparen finns förtur på båtplats för småbåt vid privat brygga i Hasslaviken.

Kontakta mig, Sara Engström för mer information och anmäl dig gärna till visningen den 18 juni och träffa mig på plats!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Håbo

Kontakta mäklaren

Sara Engström

HusmanHagberg Håbo
Mäklare Sara Engström, HusmanHagberg Håbo
0735941290